Facebook Pixel Νόμιζε ότι του κάνουν πλάκα, ο Γκουαρδιόλα! Μία νίκη μακριά από, έναν ακόμη θρίαμβο η Σίτι μετά το «χαρακίρι» της Άρσεναλ…
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-15 14:42:00

Νόμιζε ότι του κάνουν πλάκα, ο Γκουαρδιόλα! Μία νίκη μακριά από, έναν ακόμη θρίαμβο η Σίτι

του Αλεσσάντρο Μερκιόρι

Επιστρέφοντας από το «Γκούντισον Παρκ» του Λίβερπουλ, όπου η Μάντσεστερ Σίτι είχε θάψει με τρία, μηδέν, γκολ τις όποιες ελπίδες σωτηρίας της Έβερτον, ο Ισπανός προπονητής πληροφορήθηκε, στο δρόμο για το επίσης 0-3 με το οποίο η Μπράιτον άλωνε το Λονδίνο τοποθετώντας ουσιαστικά ταφόπλακα στα όποια όνειρα της Άρσεναλ για κατάκτηση του πρώτου της τίτλου από το 2004.

 «Εάν δεν μου κάνετε πλάκα, τότε σημαίνει ότι χρειαζόμαστε τρεις βαθμούς για να ξανά πανηγυρίσουμε μαζί», έλεγε εμβρόντητος ο Γκουαρδιόλα ακόμη ανήμπορος να συνειδητοποιήσει ότι η Μπράιτον, η ίδια ομάδα που την προηγούμενη Δευτέρα είχε συντριβεί 1-5 από την Έβερτον, μες στο σπίτι της ξαφνικά μεταμορφώθηκε, υποχρεώνοντας την Άρσεναλ στην πρώτη της, εντός έδρας ήττα στο «Emirates» από τις 15 Φεβρουαρίου και το τότε 1-3 από, ποια άλλη (;) τη… Μάντσεστερ Σίτι.

 Έτσι ακριβώς όμως εξελίχθηκαν τα πράγματα, οι Citizens ευχαρίστησαν τη Μπράιτον για το απρόσμενο δώρο και μες στο επόμενο Σαββατοκύριακο θα στεφθούν πρωταθλητές Αγγλίας για 9η φορά στην ιστορία τους: για 3η συνεχόμενη και για 5η, σε έξι σεζόν με τον Γκουαρδιόλα στον πάγκο τους. Για την αριθμητική, μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο και το Σάββατο, χωρίς να αγωνιστεί, εφ’ όσον η Άρσεναλ δεν καταφέρει να νικήσει τη Νόττινγκαμ Φόρεστ στο «Σίτι Γκράουντ» ή την Κυριακή, με νίκη στο «Etihad» με αντίπαλο την παραπαίουσα Τσέλσι.

 Κι έτσι ο Γκουαρδιόλα εξελίσσεται αναμφισβήτητα στον πλέον πετυχημένο προπονητή στην ιστορία της ομάδας αν κι οι φίλαθλοι της Σίτι θα είναι ανέκαθεν ευγνώμονες και στον Ιταλό Ρομπέρτο Μαντσίνι, που την περίοδο 2011-‘12 τους είχε οδηγήσει στην κατάκτηση του πρώτου τους τίτλου από το μακρινό 1967-’68, όπως και στον Χιλιανό, Μάνουελ Πελεγκρίνι που επίσης θριάμβευσε στο πρωτάθλημα της περιόδου 2013-’14.

 Μέχρι βέβαια το επόμενο Σ/Κ κι έχοντας το μαξιλαράκι ασφαλείας του +4 (με 85 βαθμούς σε 35 παιχνίδια), από μία Άρσεναλ, που ακολουθεί στους 81, αλλά σε 36 αγώνες, Σίτι και Γκουαρδιόλα συγκεντρώνονται αποκλειστικά και μόνο στη δύσκολη ρεβάνς της Τετάρτης (και του 1-1 του «Μπερναμπέου»), στο Μάντσεστερ με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης για μία θέση στον τελικό Champions League της 10ης Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη. Με αντίπαλο μία από τις Ίντερ ή Μίλαν, πιθανότατα την Ίντερ που είχε κερδίσει το πρώτο round μ’ ένα αφοπλιστικό και πειστικό 0-2 και που αύριο βράδυ στο Μιλάνο, πλέον ως «γηπεδούχο» ευελπιστεί να επαναλάβει.

 Ενδιάμεσα, η Σίτι θα πρέπει να παίξει και στις 3 Ιουνίου στο «Ουέμπλεϊ», στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας με την «αιώνια» Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προτελευταίο σκαλοπατάκι μίας σεζόν που μπορεί να ολοκληρωθεί με την θριαμβευτική, και καθόλα δίκαιη κατάκτηση ενός ιστορικού «Treble».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags