Στην κορυφή της λίστας, σε σχέση με την τιμή, την απόδοσή του και το βάρος του ονόματός του είναι ο Βραζιλιάνος Ριτσάρλισον τον οποίο η Τόττεναμ πλήρωσε στην Έβερτον 60εκ. λίρες για να πετύχει όμως ένα και μοναδικό γκολ. Στην 21η και τελευταία, ο συμπατριώτης του Λούκας Πακετά, που η Ουέστ Χαμ πλήρωσε στη Λιόν 51εκ. για τη μιζέρια, τεσσάρων όλων και όλων γκολ.

 Δεύτερος στη λίστα του «Horror», δηλαδή του… τρόμου, ο Ισπανός Μαρκ Κουκουρέλα: 63εκ. στοίχησε στην Τσέλσι από τη Μπράιτον, μηδέν γκολ το ευχαριστώ του. Στην 3η ο διεθνής Άγγλος Κάλβιν Φίλιπς που η Μάντσεστερ Σίτι πλήρωσε 42εκ. λίρες στη Λιντς: επίσης, με μηδέν γκολ.

 Στην 4η ο Ουκρανός, Μικάιλο Μούντρικ, η ακριβότερη φετινή μεταγραφή ομάδας της Premier League στο «παράθυρο» του Ιανουαρίου: 88.5εκ. λίρες στην Σαχτάρ Ντόνετσκ, αλλά επίσης μηδέν γκολ. Στην 5η ο διεθνής Άγγλος Τζέσε Λίνγκαρντ της Νόττινγκαμ Φόρεστ, που τουλάχιστον ήρθε ως ελεύθερος από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: μηδέν γκολ κι εκείνος.

 Έκτος ο διεθνής Βραζιλιάνος Άντονι που πληρώθηκε στον Άγιαξ 85εκ.λίρες, αλλά με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέτυχε μόνο 4 γκολ: σαν να λέμε, δηλαδή, 21.2 εκ. λίρες το γκολ…

 Στην 7η ο συμπατριώτης του Αρτούρ Μέλο, που ήρθε δανεικός από τη Γιουβέντους: μηδέν γκολ με τη Λίβερπουλ, ένα πέρυσι με τους Ιταλούς, μικρή η διαφορά. Στην 8η ο Γάλλος (διεθνής με το Γκαμπόν), Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ: κάποτε σκόραρε σαν τρελός με Μίλαν, Νόρτμουντ, Άρσεναλ, η Τσέλσι τον πλήρωσε 12εκ. στη Μπαρτσελόνα κι εκείνος ευχαρίστησε μόνο με ένα γκολ. Ένατος ο Σενεγαλέζος, Καλιντού Κουλιμπαλί: 33εκ. τον πλήρωσε η Τσέλσι στη Νάπολι για δύο μόνο γκολ. Στο Campionato, τουλάχιστον είχε πετύχει 13. Στην 10η ο διεθνής Άγγλος Ραχίμ Στέρλινγκ: 47.5 εκ. λίρες πλήρωσε η Τσέλσι στη Μάντσεστερ Σίτι αλλά μόνο για 6 γκολ, από τα οποία μάλιστα τα δύο μέσα σε οκτώ λεπτά.

 Ακόμη: ο Ιβ Μπισουμά (Μάλι) πληρώθηκε από την Τόττεναμ, 25εκ. στη Μπράιτον, ο Φιλίπ Κουτίνιο 17εκ. για ν’ αφήσει τη Μπαρτσελόνα και να επιστρέψει στην Premier League (είχε αγωνιστεί με πολύ μεγαλύτερη επιτυχία στη Λίβερπουλ), με την Άστον Βίλλα. Οι Γουλβς πλήρωσαν 35εκ. στη Μπενφίκα για τον Γκονσάλο Γκουέντες, η Νιουκάσλ 45εκ. στην Έβερτον για τον Άγγλο, Άντονι Γκόρντον: μηδέν γκολ. Η Ουέστ Χαμ 35.5 εκ. στη Σασσουόλο για τον διεθνή Ιταλό Τζανλούκα Σκαμάκκα: 3 γκολ. Η Λιντς 35εκ. στη Χοφενχάιμ για τον Γάλλο Ζορζίνιο Ρούτερ, η Λίβερπουλ 85εκ. στη Μπενφίκα για τον Ουρουγουανό, Ντάργουιν Νούνιες: 9 γκολ. Η Σαουθάμπτον 18.6εκ. για τον Νιγηριανό, Πολ Ονουάκου: μηδέν γκολ. Η Γουλβς 44εκ. στην Ατλέτικο Μαδρίτης για τον Βραζιλιάνο Ματέους Κούνια: 2 γκολ. Και η Λιντς, 25εκ. στη Σάλτσμπουργκ για τον διεθνή Αμερικανό Μπρέντεν Άαρονσον: ένα γκολ. Οκτακόσια σαράντα εφτά εκ. λίρες... No comment. Over. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.