Facebook Pixel Κάι Χάβερτς: Ο επιθετικός που κόστισε 70 εκατ. ευρώ και του αρέσουν τα γαϊδούρια (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-26 13:10:00

Το απόλυτο μηδέν: Ο φορ που κόστισε 70 εκατ. ευρώ και έχει γαϊδούρια στο σπίτι του (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη

Η Άρσεναλ ανακοίνωσε την απόκτηση του Κάι Χάβερτς από την Τσέλσι δίνοντας 70 εκατομμύρια ευρώ με τον Γερμανό να έχει το απόλυτο μηδέν σε όλες τις στατιστικές.

Οι κανονιέρηδες αποφάσισαν το περασμένο καλοκαίρι να βγάλουν από τα ταμεία τους 70 εκατομμύρια ευρώ, συν 5,8 ως μπόνους για να αποκτήσουν τον Κάι Χάβερτς από την Τσέλσι. Ο Γερμανός φορ

είχε μεταγραφεί στους μπλε από τη Λεβερκούζεν το 2020 με 80 εκατομμύρια ευρώ και σε αυτή την τριετία είχε 139 εμφανίσεις με 32 γκολ και 15 ασίστ. 

Τα νούμερα του διεθνή επιθετικού στην Άρσεναλ είναι απελπιστικά και ανησυχητικά, αφού σε 6 παιχνίδια στην Premier League έχει 0 γκολ, 0 ασίστ, 0 σουτ στο τέρμα. Φυσικά, ο προπονητής Αρτέτα αρχίζει και τον περιορίζει περισσότερο στον πάγκο.

Ο Κάι Χάβερτς έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα φιάσκο μέχρι στιγμής στη σεζόν και η Άρσεναλ... κλαίει τα 70 εκατομμύρια που πλήρωσε. Είναι αξιοσημείωτο πως τα πέντε από τα έξι παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ τα ξεκίνησε ως βασικός και δεν έχει σκοράρει, δεν έχει ασίστ, αλλά ούτε και σουτ προς το τέρμα. 

Ο Κάι Χάβερτς πέτυχε το χρυσό γκολ της Τσέλσι στον τελικό του Champions League απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι (ήταν το πρώτο του γκολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση) και ανέβασε την αξία του, αλλά από τότε δεν έχει κάνει και πολλά πράγματα στο χορτάρι. Ο πρωταγωνιστής του τελικού για την Τσέλσι έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή Γερμανού ποδοσφαιριστή όλων των εποχών.

Πάντως, στην ηλικία των 15-16 ετών άρχισε να μεγαλώνει γρήγορα και σχεδόν εγκατέλειψε το ποδόσφαιρο λόγω προβλημάτων με τα γόνατα και την πλάτη του. Εκτός αγωνιστικού χώρου, ο Κάι Χάβερτς παίζει πιάνο και του αρέσει το τζετ σκι, αλλά είναι ιδιαίτερα φιλόζωος. Έχει στο σπίτι του τρία γαϊδούρια και σκυλιά.

«Όταν ήμουν μικρός, μου άρεσαν πολύ τα γαϊδούρια. Πάντα ονειρευόμουν να έχω γαϊδούρι ή ακόμα και ολόκληρο αγρόκτημα. Μια μέρα για τα γενέθλιά μου, οι γονείς μου πραγματοποίησαν το όνειρό μου και μου έδωσαν δύο μικρά γαϊδούρια. Μετά πήραμε ένα άλλο και το γλιτώσαμε από το σφαγείο. Είμαι πολύ χαρούμενος που το σώσαμε από το θάνατο. Τα επόμενα χρόνια, θα ασχοληθώ σοβαρά με το πρόβλημα προστασίας των ζώων, έχω ήδη κάνει τα πρώτα βήματα για αυτό» ανέφερε παλαιότερα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags