Facebook Pixel Τότεναμ: Πλάκα, πλάκα η Τότεναμ, και ο Ποστέκογλου δεν αστειεύονται καθόλου…
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-01 12:54:00

Πλάκα, πλάκα η Τότεναμ, και ο Ποστέκογλου δεν αστειεύονται καθόλου…

του Αλεσσάντρο Μερκιόρι

Τη μία επιτυχία, μετά την άλλη βιώνει στο Λονδίνο ο Άγγελος Ποστέκογλου, ο πρώτος Έλληνας (και πρώτος Αυστραλός), προπονητής στην Ιστορία της Premier League που οδηγεί, αήττητη την Τότεναμ στα ψιλά της βαθμολογίας.

Αλλά και τους φιλάθλους της, γιατί όχι (;) να ονειρεύονται ένα πρωτάθλημα που τελευταία φορά πανηγύρισαν το μακρινό 1961, δηλαδή τέσσερα χρόνια πριν, ο Άγγελος, γεννηθεί στην (αθηναϊκή) Νέα Φιλαδέλφια.

Εντελώς πρωτόγνωρη, έως ασυνήθιστη η ατμόσφαιρα ευφορίας και αισιοδοξίας που αναπνέουν τα «Σπιρούνια» στην πρώτη, μετά Χάρι Κέιν εποχής και πρώτη μ’ έναν προπονητή που δεν ήξεραν, δεν εμπιστεύονταν ή γνώριζαν ελάχιστα, μόνο και μόνο από τον θρίαμβο του (πολύ περισσότερο αδύναμου), σκοτσέζικου Treble με τη Σέλτικ. Η εκτίμηση, όμως είναι ένα συναίσθημα που κερδίζεται σταδιακά, χωρίς πολλά λόγια και υποσχέσεις, μόνο με σκληρή δουλειά και, κυρίως αποτελέσματα.

Ο  Ποστέκογλου έκλεισε τα αφτιά του, σήκωσε τα μανίκια του και μέσα σε δυόμιση μήνες δημιούργησε ένα σύνολο από ατσάλι, ακόμη αήττητο στην Premier League, μαζί με την Άρσεναλ, με την οποία μοιράζεται 2η θέση και 17 βαθμούς, αποτέλεσμα 5 νικών και δύο ισοπαλιών, εκ των οποίων το 2-2 στο μεταξύ τους ντέρμπι. Και όλα αυτά, μόλις στο -1 από την πρωταθλήτρια Αγγλίας και Ευρώπης Μάντσεστερ Σίτι που γνώρισε στο Γουλβερχάμπτον την πρώτη της, φετινή ήττα στο πρωτάθλημα, δεύτερη συνεχόμενη μετά τον μεσοβδόμαδο αποκλεισμό, από τη Νιουκάσλ από τη συνέχεια του Carabao Cup ή πρώην Λιγκ- Καπ.

«Δεν ήταν εύκολο, είπε ο Πεπ Γκουαρδιόλα, όταν παίζεις χωρίς τους τραυματίες Ντε Μπρόινε, Μπερνάρντο Σίλβα, Στόουνς, αλλά και τον τιμωρημένο Ρόντρι. Στο ποδόσφαιρο, το ξέρουμε ότι χρειάζεται και τύχη…». Τύχη, αντίθετα που αυτή τη φορά είχε με το μέρος της η Τότεναμ λυγίζοντας 2-1 στο 96’, μάλιστα με αυτογκόλ (!) του Μάτιπ μία Λίβερπουλ που έμεινε με 10 παίκτες από το 25’, λόγω αποβολής του Τζόουνς και με 9 από το 69’, λόγω νέας αποβολής του Ιότα.

«Ήξερα ότι ο Ποστέκογλου ήταν καλός, σήμερα διαπίστωσα από κοντά ότι είναι και καλός, αλλά και τυχερός», είπε ο Γιούργκεν Κλοπ μετά την, επίσης, πρώτη του φετινή ήττα στο πρωτάθλημα. Μία «τρελή και απίθανη», γιατί γεμάτη από εκπλήξεις 7η αγωνιστική αξέχαστη επίσης για την κατάρρευση, με 6-1 από την Άστον Βίλλα της Μπράιτον. Την 4η φετινή ήττα (και 2η στο «Ολντ Τράφορντ», μετά το 1-3 από τη Μπράιτον για την αλαζονική Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), αυτή τη φορά 0-1 από την Κρίσταλ Πάλας. Πάνω απ’ όλα τον νέο θρίαμβο με τον οποίο ο Ποστέκογλου κάνει τους φιλάθλους της Τότεναμ να ονειρεύονται το πρώτο πρωτάθλημα από το ’61 όταν ο αγέννητος «Ange» ήταν ακόμη, στο μείον 4…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags