Facebook Pixel Ο Μπόλονι εξηγεί πώς έκανε εξτρέμ τον Κριστιάνο και απαντά στο δίλημμα Μέσι ή Ρονάλντο!
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-29 07:07:00

Ο Μπόλονι εξηγεί πώς έκανε εξτρέμ τον Κριστιάνο και απαντά στο δίλημμα Μέσι ή Ρονάλντο!

Sportdog Team
Ο Μπόλονι εξηγεί πώς έκανε εξτρέμ τον Κριστιάνο και απαντά στο δίλημμα Μέσι ή Ρονάλντο!

Ο Ρουμάνος προπονητής μίλησε για τον Κριστιάνο Ρονάλντο και για τη συνεργασία που είχαν οι δύο άνδρες στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Λάζλο Μπόλονι και Κριστιάνο Ρονάλντο συνυπήρξαν στα πρώτα βήματα του Πορτογάλου αστέρα, όταν αυτός βρισκόταν στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ο πολύπειρος τεχνικός, που έχει περάσει από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, τον εμπιστεύτηκε και σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Marca», μίλησε για την συνεργασία μαζί του!

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Πήγα να δω την ομάδα νέων και του ζήτησα να έρθει μαζί μου με την πρώτη ομάδα γιατί ήταν σε καλή φυσική κατάσταση, ήταν πολύ γρήγορος και είχε μεγάλες τεχνικές ικανότητες. Τίποτα από αυτά δεν ήταν έκπληξη. Όταν τον είδα να αγωνίζεται, αποφάσισα ότι δεν θα επέστρεφε στην ομάδα νέων. Έπαιζε και συμπεριφερόταν σαν κάποιος πολύ πέρα ​​από τα χρόνια του. Στα αποδυτήρια έκανε πολλά αστεία, αλλά στο γήπεδο ήταν εξαιρετικός. Το να έχεις το επίπεδο ωριμότητας που είχε δεν είναι συνηθισμένο για κάποιον σε ηλικία 16 - 17 ετών».

Για το πώς τον έκανε εξτρέμ: «Στην αρχή έπαιζε ως σέντερ φορ. Ήταν νέος και ζύγιζε μόνο 60 κιλά, οπότε ήταν δύσκολο για αυτόν να κρατήσει την μπάλα όταν αντιμετώπιζε σέντερ μπακ 100 κιλών. Στα πλάγια, με την ταχύτητα και την ικανότητα ντρίμπλας που είχε ήταν πολύ πιο αποτελεσματικός .Είμαι χαρούμενος που πήρα την απόφαση να του αλλάξω θέση, αλλά στην αρχή δεν ήταν εύκολο.

Η δουλειά μου ήταν να του πω ότι το να ντριμπλάρεις έναν ή δύο παίκτες είναι σημαντικό, αλλά πέντε είναι πάρα πολλοί. Προσπάθησα να του εξηγήσω μέχρι ποιο σημείο ήταν χρήσιμες τέτοιες ντρίμπλες. Καθώς ήταν έξυπνος, άρχισε να ακολουθεί τον σωστό δρόμο».

Για την πρόβλεψη που είχε κάνει, λέγοντας πως o CR7 θα ξεπεράσει Φίγκο και Εουσέμπιο: «Δεν γνώριζα ότι θα ήταν ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών, αλλά ήξερα ότι, αν απέφευγε τους τραυματισμούς, θα ήταν ένας πολύ καλός παίκτης. Τότε με είχαν ρωτήσει για τον Κριστιάνο σε μια συνέντευξη και είπα ότι θα ξεπεράσει τον Φίγκο, ακόμη και τον Εουσέμπιο. Η σύγκριση ενός νεαρού παίκτη με αυτούς τους δύο, που θεωρούνται Θεοί στην Πορτογαλία, μου προκάλεσε κάποια προβλήματα. Ο Ρονάλντο, όμως, έχει αποδείξει ότι είχα δίκιο από τότε».

Για το... αιώνιο δίλλημα Μέσι ή Κριστιάνο: «Δεν μπορώ να είμαι αμερόληπτος, ο Ρονάλντο θα είναι πάντα το αγόρι μου. Ξεκίνησε μαζί μου στη Σπόρτινγκ. Σε κάθε περίπτωση, ήμασταν όλοι αρκετά τυχεροί που απολαύσαμε παρακολουθώντας αυτούς τους δύο θρύλους να παλεύουν για 10 έως 15 χρόνια».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags