Facebook Pixel Η «5άρα» του Χάλαντ; Ένα τίποτα μπροστά στα 9 με την Ονδούρας.
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-28 16:50:00

Η "5άρα" του Χάαλαντ; Ένα τίποτα μπροστά στα 9 γκολ που είχε πετύχει με την Ονδούρα…

του Αλεσσάντρο Μερκιόρι
Η "5άρα" του Χάαλαντ; Ένα τίποτα μπροστά στα 9 γκολ που είχε πετύχει με την Ονδούρα…

Σαφές, εκφοβιστικό μήνυμα προς τη Γιουνάιτεντ, για το Κυριακάτικο ντέρμπι του Μάντσεστερ στο «Etihad» έστειλαν ο Νορβηγός «γκολοφάγος», και ο αγαπημένος του «ασίστμαν», Κέβιν Ντε Μπρόινε μετά το 2-6 με το οποίο η Σίτι πετσόκοψε τη Λούτον στο Κύπελλο, με 5 γκολ του Χάλαντ και 4 ασίστ του Βέλγου.

Η «είδηση» ωστόσο, δεν είναι η «5άρα» του Νορβηγού. Πέντε γκολ σ’ ένα παιχνίδι έχουν πετύχει πολλοί: από τον Φαν Μπάστεν, στους Μέσι, Ρονάλντο, Λεβαντόφσκι που το ’15, ως παίκτης της Μπάγερν Μονάχου και με τότε προπονητή τον… Γκουαρντιόλα πέτυχε 5 γκολ σε 9 λεπτά στο 5-1 με τη Βόλφσμπουργκ η οποία μάλιστα προηγείτο 0-1 όταν ο Πολωνός, στο ημίχρονο είχε κάνει την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Για τον Χάαλαντ, λοιπόν πέντε γκολ είναι μάλλον το φυσιολογικό του. Το είχε ξανακάνει εξάλλου το ’22-’23 στο Champions League, στο 7-0 της Σίτι με τη Λειψία. Η είδηση είναι ότι με τη φανέλα της εθνικής Νορβηγίας Under 20 (και όντας ακόμη παίκτης της Σάλτσμπουργκ), στις 30 Μαΐου του 2019 σε αγώνα Μουντιάλ της συγκεκριμένης κατηγορίας, με την Ονδούρα είχε σημειώσει τα 9, συν μία ασίστ, από τα 12 γκολ της ομάδας του.

 

Το αμέσως επόμενο ρεκόρ; Είναι τα 6 γκολ σ’ έναν αγώνα του Ουρουγουανού Λουϊς Σουάρεζ, το 2009 ως παίκτης του Άγιαξ σε αγώνα Κυπέλλου με την ερασιτεχνική Βέζεπ. Από 5 γκολ έχει πετύχει και ο Μέσι, μάλιστα δύο φορές: στο 7-1 της Μπαρτσελόνα με τη Λεβερκούζεν για το Champions League του ’12 και στο 5-0 της Αργεντινής με την Εσθονία σε φιλικό του ’22.

Δύο «5άρες» πέτυχε και ο Κριστιάνο Ρονάλντο ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, με Εσπανιόλ και Γρανάδα, ενώ 5 γκολ είχε πετύχει και ο Φαν Μπάστεν σ’ ένα Μίλαν- Πεσκάρα. Οι υπόλοιποι, εξίσου μεγάλοι σταμάτησαν στα 4. Ο Ιμπραχίμοβιτς το πέτυχε 4 φορές, δύο με την Παρί Σεν Ζερμέν (Άντερλεχτ και Τρουά), δύο και με τη φανέλα της Σουηδίας (με Μάλτα και Αγγλία). Ο Σαλάχ σ’ ένα Λίβερπουλ- Ουότφορντ. Ο Λουκάκου σ’ ένα Έβερτον- Μπόρνμουθ. Ενώ ο Νεϊμάρ είναι ο μόνος ποδοσφαιριστής που πέτυχε τέσσερεις φορές, από τέσσερα γκολ σ’ έναν αγώνα, αλλά με τέσσερεις διαφορετικές φανέλες: της Παρί Σεν Ζερμέν, με αντίπαλο την Ντιζόν, της Μπαρτσελόνα (τη Ράγιο Βαγιεκάνο), της Βραζιλίας (με την Ιαπωνία) και τη Σάντος με την Ατλέτικο Παραναένσε.    

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags