Το μεσημέρι της Κυριακής η Λίβερπουλ φιλοξενεί τη Μπράιτον του Ιταλού Ρομπέρτο Ντε Ζέρμπι, που μετά την επισημοποίηση της παραμονής του Τσάμπι Αλόνσο στο Λεβερκούζεν έγινε το μεγάλο φαβορί ν’ αντικαταστήσει τον Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο των «Reds». Ενώ στο απόγευμα, στο «Etihad» οι Ισπανοί φίλοι και άλλοτε συνεργάτες σε Μόναχο, αλλά και Μάντσεστερ, Πεπ Γκουαρντιόλα και Μίκελ Αρτέτα θα συναντηθούν με έπαθλο, πιθανότατα ένα σημαντικό κομμάτι του φετινού τίτλου.

 Μετά, λοιπόν την αναγκαστική παρένθεση αφιερωμένη στις υποχρεώσεις, τα φιλικά και το ξεμούδιασμα των εθνικών ομάδων η Premier League επιστρέφει στους κανονικούς της ρυθμούς… όχι όμως και τόσο, αφού εννέα αγωνιστικές πριν την αυλαία τρεις ομάδες βρίσκονται ερμητικά κλεισμένες σ’ έναν μόλις βαθμό.

 Τυπικά στην κορυφή είναι η Άρσεναλ με 64 βαθμούς, και καλύτερη διαφορά τερμάτων (70-24) από τη Λίβερπουλ, επίσης στους 64, αλλά με λιγότερα γκολ (65-26), ενώ στους 63 ακολουθεί η κάτοχος του τίτλου σε Αγγλία και Ευρώπη, Μάντσεστερ Σίτι. Η οποία μπορεί να παίζει στην έδρα της, ωστόσο για τους bookmakers δεν είναι τόσο φαβορί όσο θα φανταζόμασταν. Γιατί όμως;

 Γιατί στα πρόσφατα φιλικά, ο Γκουαρντιόλα έχασε λόγω τραυματισμού τον Στόουνς, με το Βέλγιο και τον Ουόκερ, με τη Βραζιλία, ενώ κάτω από τα δοκάρια παραμένει αμφίβολος ο Έντερσον που είχε τραυματιστεί στο 1-1 με τη Λίβερπουλ της 10ης Μαρτίου και αντικατασταθεί από τον Ορτέγκα. Μοναδικό ευχάριστο, η επιστροφή του Γκρίλις ύστερα από απουσία 1.5 μήνα.

 Αμφίβολοι είναι όμως και δύο «Gunners», και μάλιστα αναντικατάστατοι στη σκακιέρα του Αρτέτα: ο Σακά, που «κόπηκε», για προνοητικούς λόγους από τα φιλικά με Βραζιλία και Βέλγιο και κυρίως ο Γκάμπριελ Μαρτινέλι χρυσό σκόρερ, στις 8 του περασμένου Οκτωβρίου στο «Emirates» του γκολ που είχε επιτρέψει στην Άρσεναλ να λυγίσει 1-0 τη μεγάλη της αντίπαλο.