Facebook Pixel Sportdog.gr | Σπάνια στιγμή στην Premier League: Διακόπτεται αγώνας για να φάει παίκτης λόγω του ραμαζάνι (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-03 16:40:00

Σπάνια στιγμή στην Premier League: Διακόπτεται αγώνας για να φάει παίκτης λόγω του ραμαζάνι (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη

Ο Ντάνγκο Ουατάρα, μουσουλμάνος ποδοσφαιριστής της Μπόρνμουθ βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου για να φάει μετά την έναρξη του αγώνα με την Κρίσταλ Πάλας.

 

Όπως κάθε χρόνο, η μουσουλμανική θρησκεία γιορτάζει το Ραμαζάνι, την ιερή γιορτή του Ισλάμ που το 2024 διαρκεί από τις 10 Μαρτίου έως τις 9 Απριλίου.

Αυτές τις μέρες, οι πιστοί πρέπει να νηστεύουν, τόσο από φαγητό όσο και από ποτό όταν έχει ήλιο, συνήθεια που ισχύει και για τον αθλητισμό. Μια σπάνια στιγμή καταγράφηκε στην Πρέμιερ Λιγκ.

Συγκεκριμένα, στην αναμέτρηση που η Μπόρνμουθ υποδέχθηκε την Κρίσταλ Πάλας στο Vitality Stadium ο Ντάνγκο Ουατάρα που είναι μουσουλμάνος παίκτης γεννημένος στη Μπουρκίνα Φάσο χρειάστηκε να φάει και να πιει δύο λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα.

Ο Ντάνγκο πλησίασε στην πλάγια γραμμή, αφού ο ήλιος μόλις είχε δύσει και το προπονητικό επιτελείο της Μπόρνμουθ είχε ετοιμάσει φαγητό και ποτό ώστε ο ποδοσφαιριστής να ανακτήσει τις δυνάμεις του για τον αγώνα. Την ώρα που ο ποδοσφαιριστής έτρωγε, με το ένα γόνατο στο χορτάρι, οι υπόλοιποι παίκτες και ο διαιτητής σταμάτησαν το παιχνίδι, περιμένοντας τον σε ένδειξη σεβασμού.

Μάλιστα, μόλις ο παίκτης τελείωσε και σηκώθηκε, όλο το γήπεδο τον χειροκρότησε.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags