Ο Ντάνιελ Ποντένσε ήταν από τους συντελεστές της κατάκτησης του Europa Conference League από τον Ολυμπιακό την περασμένη σεζόν. Ο Πορτογάλος εξτρέμ επέστεψε στο λιμάνι με μεγάλες προσδοκίες και εξελίχθηκε ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες της ομάδας του Πειραιά, με την οποία πραγματοποίησε 47 συμμετοχές, σκόραρε 15 γκολ και μοίρασε 13 ασίστ.

Γι'αυτό οι «Ερυθρόλευκοι» κάνουν μεγάλες προσπάθειες να τον κρατήσουν στο έμψυχο δυναμικό τους και τη φετινή σεζόν. Ο Ποντένσε βρίσκεται στην προετοιμασία της Γουλβς στην Ισπανία και τα αγγλικά ΜΜΕ ασχολούνται με την περίπτωσή του.

Μάλιστα παρά το επεισόδιο που συνέβη σε φιλικό με την Κόμο, ο Πορτογάλος άσος φέρεται να έχει κερδίσει πόντους στη Γουλβς. Ο παικτης χτύπησε ποδοσφαιριστή της ιταλικής ομάδας, μετά από ρατσιστική επίθεση στον συμπαίκτη του, Χουανγκ Χι Τσαν, σε φιλικό ματς των δύο ομάδων στη Μαρμπέγια. Ο αγγλικός Τύπος υποστηρίζει, ότι ο Γκάρι Ο'Νιλ θέλει να του δώσει δεύτερη ευκαιρία και να τον κρατήσει στο ρόστερ τη νέα σεζόν.

Ο Ολυμπιακός πάντως συνεχίζει τις προσπάθειες να τον αποκτήσει από την αγγλική ομάδα, ενώ και επιθυμία του παίκτη είναι η επιστροφή στον Πειραιά. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το επόμενο στάδιο της προετοιμασίας της Γουλβς είναι στις ΗΠΑ.