Σβεν Γκόραν Έρικσον: Στην αναζήτηση προπονητή είναι η Εθνική Αγγλίας μετά την παραίτηση του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και ήδη τα ονόματα των Έντι Χάου, Σαρίνα Βίγκμαν, Μαουρίτσιο Ποκετίνο, καθώς και των Κλοπ και Γκουαρδιόλα έχουν έρθει στο προσκήνιο σαν αντικαταστάτες του.

Μάλιστα ο άνθρωπος που το 2001 έγινε ο πρώτος μη Άγγλος τεχνικός των Τριών Λιονταριών πήρε θέση για το θέμα λέγοντας ξεκάθαρα πως η επιλογή θα πρέπει να είναι είτε ο Γιούργκεν Κλοπ είτε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, θεωρώντας τους ιδανικούς για τη θέση.

«Αν είναι Άγγλος ή ξένος, δεν νομίζω ότι θα πρέπει να σημαίνει πολλά. Απλά πρέπει να βρεις έναν κορυφαίο προπονητή, ή έναν νέο με καλό μέλλον. Αν θέλεις να στοχεύσεις ψηλά, οι δύο προφανείς υποψήφιοι είναι ο Γιούργκεν Κλοπ ή ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Γνωρίζουν το αγγλικό ποδόσφαιρο, τους παίκτες και την κουλτούρα. Αν υπήρχε έστω και η παραμικρή υπόνοια ότι ενδιαφέρονται για τη θέση, η Αγγλία θα έπρεπε να το επιδιώξει. Μιλάμε για δύο από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο. Ο Κλοπ κάνει ένα διάλειμμα και δεν είμαι σίγουρος αν η αποχώρηση από τη Μάντσεστερ Σίτι είναι στο μυαλό του Πεπ. Αλλά πρέπει να στοχεύεις ψηλά, και ο διορισμός ενός από τους δύο αυτούς θα ήταν μια τεράστια δήλωση για την Αγγλία και τους στόχους της για το μέλλον», είπε ο Σβεν Γκόραν Έρικσον.