Ο 24χρονος διεθνής, που το περυσινό καλοκαίρι είχε μεταγραφεί από τη Μίλαν, στις «Καρακάξες» έναντι 72εκ. ευρώ, ποσό ρεκόρ για Ιταλό ποδοσφαιριστή είχε προλάβει να παίξει μόνο οκτώ παιχνίδια με τους «Magpies» συνδυάζοντας με γκολ το ντεμπούτο του στην Premier League στο 5-1 (video) με την Άστον Βίλλα.

 Η χαρά του όμως κράτησε λίγο, γιατί στο μεταξύ η ιταλική Ομοσπονδία κοινοποιούσε στη Νιουκάσλ ότι από τα ευρήματα της έρευνας σε βάρος του είχαν προκύψει σοβαρότατες, αντιαθλητικές παρατυπίες όπως τον συστηματικό του στοιχηματισμό σε παράνομες πλατφόρμες, υπέρ, αλλά ακόμη και κατά, τόσο της Μίλαν, όσο της νέας του ομάδας. Με βάση τις αποδείξεις, Ιταλοί και Uefa τον τιμώρησαν με 10μηνο αποκλεισμό, στο οποίο ύστερα η αγγλική Ομοσπονδία πρόσθεσε δύο ακόμη μήνες γιατί διαπιστώθηκε ότι είχε στοιχηματίσει και σε ποδοσφαιρικά γεγονότα από τις 12 Αυγούστου, έως τις 12 Οκτωβρίου του ’23.

 Ευτυχώς για τον ίδιο, αλλά και την ομάδα του ο εφιάλτης φτάνει σιγά, σιγά στο τέλος του και ο Τονάλι, εάν φυσικά το αποφασίσει ο προπονητής του, θα βρίσκεται στη διάθεση του Έντι Χάου από την ερχόμενη Τετάρτη, στο «Σίτι Γκράουντ» του Νότινγκαμ για το παιχνίδι του 2ου γύρου του Carabao Cup με τη Φόρεστ.