Τον Ιούνιο ο τοπικός Τύπος του Λίβερπουλ ανέφερε, ότι το μέλλον του Κώστα Τσιμίκα στην ομάδα είναι αβέβαιο, λόγω του τραυματισμού στην κλείδα τον περασμένο Φεβρουάριο, ο οποίος τον έβγαλε στην ουσία νοκ άουτ μέχρι το τέλος της περασμένης σεζόν. Ο νέος προπονητής στην ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ, Αρνέ Σλοτ τον χρησιμοποίησε βέβαια για 11 λεπτά ως αλλαγή στην πρεμιέρα της Premier League, με τη Μπρέντφορντ όμως είδε όλο το ματς από τον πάγκο, μια κατάσταση λίγο ως πολύ γνώριμη για τον διεθνή Έλληνα αριστερό μπακ, ο οποίος φέρεται να είναι η έκπληξη του Ολυμπιακού στην εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου. Η ομάδα του Πειραιά, όπως σας ενημέρωσε το Sportdog, προσπαθεί να επαναπατρίσει τον 28χρονο αμυντικό, προσφέροντας στην αγγλική ομάδα 15 εκατ.Ευρώ.

Σύνθημα στα χείλη των οπαδών της Λίβερπουλ

Ύστερα από τέσσερα χρόνια στο Άνφιλντ ίσως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τον Σερραίο, ο οποίος το 2020 έγινε ο δεύτερος Έλληνας στην ιστορία της Λίβερπουλ, μετά τον Σωτήρη Κυργιάκο. Ήταν η ανταμοιβή των κόπων του αριστερού μπακ που εκείνη τη σεζόν είχε αναδειχτεί ποδοσοφαιριστής της χρονιάς στην Ελλάδα και κατά τη διάρκεια της πενταετούς παρουσίας του στον Πειραιά κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, αφού πλέον είχε σφυρηλατηθεί ως δανεικός στη δανέζικη Έσμπιεργκ της Δανίας και στην ολλανδική Βίλεμ ΙΙ.

Οι οπαδοί της Λίβερπουλ θα θυμούνται για πάντα τον “Greek Scouser” όπως είναι το προσωνύμιό του, ως τον σκόρερ του νικητήριου πέναλτι στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας επί της Τσέλσι τον Μάιο του 2022, σε μια σεζόν κατά την οποία άρχισε να καθιερώνεται στη συνείδηση του κόσμου, ο οποίος άρχισε να τραγουδά το όνομά του σε ρυθμούς “Gimme Gimme Gimme” των ABBA. H αλήθεια όμως είναι, ότι ο Τσιμίκας δεν είχε ποτέ πρωταγωνιστικό ρόλο με τους “Reds”, με τους οποίους δεν ξεπέρασε ποτέ τις 30 συμμετοχές τις τελευταίες τρεις σεζόν.

Οι συμμετοχές του Τσιμίκα στη Λίβερπουλ
2020-2021
7 συμμετοχές (4 Champions League, 2 Premier League, 1 EFL Cup)
2021-2022
26 συμμετοχές (13 Premier League, 5 Champions League, 5 FA Cup, 3 EFL Cup)
2022-2023
28 συμμετοχές (20 Premier League, 6 Champions League, 1 FA Cup, 1 EFL Cup)
2023-2024
25 συμμετοχές (13 Premier League, 6 Europa League, 4 EFL Cup, 2 FA Cup)

Βελτίωση κατά Κλοπ αλλά...

Την περσινή χρονιά βέβαια λόγω του τραυματισμού του Άντι Ρόμπερτσον είχε μεγάλη ευκαιρία να καθιερωθεί. Ο Γιούργκεν Κλοπ παραδέχτηκε, ότι δεν θα έβγαζε μόνο ο Τσιμίκας τα κάστανα από τη φωτιά και θα μοιραζόταν χρόνο με τον Τζο Γκόμεζ. Ο Έλληνας αμυντικός όμως άλλαξε τη γνώμη του Γερμανού που τον ξεκίνησε στα εφτά από τα δέκα παιχνίδια, από την 9η αγωνιστική στο ντέρμπι με την Έβερτον μέχρι να τραυματιστεί τον Δεκέμβριο του 2023 με κάταγμα κλείδας. Έκτοτε ο Γκόμεζ άρχισε να κερδίζει πόντους και πλέον όχι μόνο υπολογίζεται από τον Αρνέ Σλοτ, λόγω της ευελιξίας του και της δυνατότητάς του να παίξει ως κεντρικός αμυντικός, αλλά η Λίβερπουλ βάζει εμπόδια σε μεταγραφή 45 εκατ.λιρών στη Νιουκαστλ, η οποία του προσφέρει ρόλο βασικού στόπερ.

Ο Κλοπ τον περασμένο Νοέμβριο είχε παραδεχτεί, ότι ο Τσιμίκας είχε βελτιωθεί πολύ δηλώνοντας χαρούμενος με την πρόοδό του, παρότι είχε μείνει για αρκετό καιρό στον πάκγο, ενώ τόνισε, ότι «μπορεί να παράγει μερικά όμορφα πράγματα, ειδικά σέντρες και εκτελέσεις σε στημένες φάσεις». Τα λόγια του Γερμανού τεχνικού δεν έφεραν γούρι στον Έλληνα αμυντικό, ο τραυματισμός του οποίου στο ντέρμπι με την Άρσεναλ του στοίχισε.

Αμφιβολίες στον τοπικό Τύπο

Ίσως μια πώληση του Άγγλο με ρίζες από τη Γκαμπόν αμυντικού να συνέφερε τον Τσιμίκα. Παρότι ο συμπατριώτης μας ήταν πρώτη επιλογή του Σλοτ στα αριστερά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, ο Ρόμπερτσον θεωρείται βασικός και απλά στο Μέρσεϊσαϊντ περιμένουν να βρει ρυθμό μετά το Euro. Στον τοπικό Τύπο του Λίβερπουλ εκφράζονται αμφιβολίες για τον Τσιμίκα για την ικανότητά του στο κορυφαίο επίπεδο. Υπάρχουν από τις αρχές Αυγούστου δημοσιεύματα που πιέζουν τη διοίκηση για μεταγραφή αριστερού μπακ. Οπότε πόσο μπορεί ο Τσιμίκας να συνεχίσει να περιμένει τις ευκαιρίες του απ'τον πάγκο; Αυτές είναι κάποιες εύλογες σκέψεις που προκύπτουν λόγω της κατάστασης...

Βλέπετε ο "Τσίμι" είναι σε μία πολύ καλή ηλικία. Η χρηματιστηριακή του αξία είναι στο πικ της, ήτοι στα 22 εκατ.Ευρώ. Η επιστροφή στον Πειραιά, όχι μπορεί να ωφελήσει τον Ολυμπιακό, λόγω της τεράστιας ποιότητάς του, της εμπειρίας, αλλά και της αγωνιστικής βελτίωσης που αποκόμισε τέσσερα χρόνια στο Νησί, αλλά και τον ίδιο. Γιατί δεν γυρίζει πίσω απλά στην ομάδα που τον ανέδειξε, αλλά σε έναν σύλλογο με ευρωπαϊκό τίτλο που και φέτος έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη. Γιατί να γυαλίζει πάγκο στο Λίβερπουλ και να χρησιμοποιείται μόνο για γλάστρα σε δημόσιες εκδηλώσεις χορηγών;

Όλα αυτά βέβαια είναι θεωρητικά. Το θέμα είναι, ότι οι "Reds" αν πουλήσουν τον Τσιμίκα χάνουν ένα σημαντικό κομμάτι που τους αφαιρεί από βάθος στο ρόστερ τους. Οπότε θα πρέπει να περιμένουμε να αποκτήσει αριστερό μπακ για να "διώξει" τον Τσιμίκα!