Είχε να συμβεί από το μακρινό 1994, με τον Πολ Τζιούελ της Μπράντφορντ, που ένας ποδοσφαιριστής του αγγλικού πρωταθλήματος δεν πετύχαινε δύο συνεχόμενα «χατ-τρικ» στα τρία πρώτα παιχνίδια της Premier League. Και το κατάφερε ο 24χρονος «στρατοσφαιρικός», γίγαντας και αχόρταγος «killer» περιοχής φτάνοντας ήδη τα 97 γκολ σε 102 παιχνίδια με τη Μάντσεστερ Σίτι και τα 70, σε 69 αγώνες στην Premier. Όσον αφορά τα «χατ-τρικ» ήταν το 24ο καριέρας και 8ο στο αγγλικό πρωτάθλημα σε τρεις σεζόν με τη Σίτι, όσα ακριβώς και ο Χάρι Κέιν, αλλά με τη διαφορά ότι ο επιθετικός, πλέον της Μπάγερν Μονάχου τα είχε πετύχει σε 12 χρόνια και σε 317 εμφανίσεις.

Κάθε παιχνίδι, λοιπόν και ένα νέο ρεκόρ για την νορβηγική «μηχανή του γκολ» που είχε ξεκινήσει τον Αύγουστο άπραγος στον τελικό του Community Shield με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (αν και είχε σκοράρει στη διαδικασία των πέναλτι). Και το ολοκλήρωσε με τον πλέον εκρηκτικό τρόπο, με Ίπσουιτς και Ουέστ Χαμ εναντίον της οποίας θα πανηγύριζε και το «perfect hat trick», το poker ή και ένα 4ο εάν ο Φαμπιάνσκι δεν απέκρουε τη μπάλα με εκπληκτική εκτίναξη.   

Θυμίζουμε ότι το ’22-’23, στην πρώτη του σεζόν στη (γαλάζια) Μάντσεστερ, είχε πετύχει 52 γκολ σε 53 παιχνίδια με τη Σίτι, τη 2η , 38 σε 45 και ήδη 7 στις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Νούμερα που απλά τρομάζουν και είναι δεδομένο πως είναι καταδικασμένα να μας τρομάξουν ακόμη περισσότερο.