Επαφές με τις τοπικές αρχές για μελέτη επιπτώσεων της κατασκευής γηπέδου χωρητικότητας 100.000 θεατών δίπλα στο «Ολντ Τράφορντ», του οποίου η χωρητικότητα θα μειωνόταν και θα φιλοξενούσε πλέον αγώνες για την ομάδα νέων και την πρώτη ομάδα γυναικών έχει ξεκινήσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Βλέπετε η αναδιαμόρφωση του ιστορικού γηπέδου αποτελεί προτεραιότητα για τον Τζιμ Ράτκλιφ που ανέλαβε τα ηνία του αθλητικού τμήματος του συλλόγου ως μέτοχος μειοψηφίας. Με εκτιμώμενο κόστος 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα άνοιγε τις πόρτες του το 2030 και θα ήταν το δεύτερο στάδιο με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα στην Ευρώπη, μόνο πίσω από το ανακαινισμένο Camp Nou.

Το καλοκαίρι ο Ράτκλιφ είχε δηλώσει ότι αυτή είναι μια ευκαιρία που εμφανίζεται «μία στα εκατό χρόνια». Κοιτάζοντας το μέλλον χωρίς να χάνουμε τα μάτια του παρελθόντος, διατηρούμε το σημερινό «Ολντ Τράφορντ» και, παρεμπιπτόντως, το «τούνελ του Μονάχου» και το ρολόι που χρησιμεύουν για να θυμόμαστε το αεροπορικό δυστύχημα του Μονάχου το 1958, και τα αγάλματα του Σερ Άλεξ Φέργιουσον και της «αγίας τριάδας της Γιουνάιτεντ», που αποτελείται από τους Τζορτζ Μπεστ, Ντένις Λόου και Σερ Μπόμπι Τσάρλτον.

Έργο για την ανάπλαση της περιοχής

"Η Manchester United, το Trafford Council και η Greater Manchester Combined Authority (GMCA) έχουν συνάψει στρατηγική συνεργασία για να μεγιστοποιήσουν τις ευκαιρίες ανάπτυξης και αναγέννησης της περιοχής Trafford Wharfside.

Μια συμβουλευτική ομάδα, με επικεφαλής έναν ανεξάρτητο διευθυντή, θα διοριστεί για να υποστηρίξει τις συνεχιζόμενες εργασίες για την ανάπτυξη ενός φιλόδοξου οράματος για την περιοχή γύρω από το Old Trafford, με έμφαση στο πώς ένα γήπεδο παγκόσμιας κλάσης μπορεί να καταλύσει ευρύτερη αναγέννηση, φέρνοντας κοινωνικά και οικονομικά οφέλη σε όλο το Trafford και τη γύρω περιοχή της πόλης.

Ο διορισμένος διευθυντής και η συμβουλευτική ομάδα θα διασφαλίσουν την ευθυγράμμιση με την υπάρχουσα διαδικασία γενικού σχεδιασμού του Trafford Wharfside και το έργο της Task Force του Old Trafford Regeneration, της ομάδας τοπικών ηγετών και εθνικών εμπειρογνωμόνων που συστάθηκε τον Μάρτιο για να διερευνήσει επιλογές για ένα νέο ή ανακαινισμένο στάδιο στο έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τεχνική υποστήριξη και υποστήριξη διαχείρισης έργου θα παρέχεται από τη συμβουλευτική ομάδα στο Trafford Council, το GMCA και τη Manchester United καθώς εντείνονται οι εργασίες σχεδιασμού, με την ομάδα να παρέχει επίσης σημαντική καθοδήγηση για την ενημέρωση των τελικών συστάσεων της Task Force του Old Trafford Regeneration.

Ο δήμαρχος του Μάντσεστερ Άντι Μπέρναμ δήλωσε: «Το Μεγάλο Μάντσεστερ έχει ισχυρή αξίωση να είναι η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική πόλη-περιοχή στον πλανήτη. Λίγα μέρη πλησιάζουν στο να ταιριάζουν με την κληρονομιά μας και τον παγκόσμιο αντίκτυπο των συλλόγων και του πολιτισμού μας. 

«Το μέλλον του Old Trafford είναι το επόμενο κεφάλαιο αυτής της ιστορίας και έχουμε την ευκαιρία τώρα να βεβαιωθούμε ότι είναι γραμμένο σωστά.

«Με αυτή τη νέα συνεργασία έχουμε την τεχνογνωσία, το όραμα και το πάθος να προωθήσουμε την αναγέννηση της περιοχής Trafford Wharfside και να προσφέρουμε πραγματικά οφέλη για την κοινότητα, τους οπαδούς και την οικονομία σε όλο το Βορρά».

Η σύμβουλος Liz Patel, Εκτελεστικό Μέλος για την Οικονομία και την Αναγέννηση στο Συμβούλιο του Trafford, πρόσθεσε: «Έχουμε φιλόδοξα σχέδια ανάπλασης για την περιοχή Trafford Wharfside. Το σχέδιό μας είναι για έως και 5.000 νέα σπίτια στην περιοχή, νέες ευκαιρίες για χώρους λιανικής και καλύτερες συνδέσεις μεταξύ του Trafford Wharfside, του Salford και του κέντρου της πόλης του Μάντσεστερ. 

«Το Τράφορντ είναι περήφανο που είναι το σπίτι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προσελκύουμε ήδη χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, αυτή η μεταμορφωτική αλλαγή θα το κάνει τον τέλειο προορισμό επισκεπτών για επενδύσεις νέων επιχειρήσεων.

«Θέλουμε το Trafford Wharfside να αναγνωριστεί σε εθνικό επίπεδο ως ένα μέρος που είναι δυναμικό και ελκυστικό για κατοίκους και επιχειρήσεις, επομένως ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά με τους εταίρους μας και τους ντόπιους για να πραγματοποιήσουμε τον κοινό μας στόχο να μεταμορφώσουμε την περιοχή για όλους».