Ο 22χρονος, λοιπόν Κόουλ Πάλμερ, γέννημα θρέμμα του Μάντσεστερ, από τα 9 του στις Ακαδημίες της Σίτι και από πέρυσι «υπέρ- όπλο» της Τσέλσι, με «χατ-τρικ» σε 11 λεπτά, και… poker σε 20’, μπορεί να έγραψε μία νέα σελίδα στην Ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος, αλλά κατά το ήμισυ, γιατί οι Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, Άλαν Σίρερ, Σέρχιο Αγκουέρο, Άντι Κόουλ και Ζερμέν Ντεφόε παραμένουν οι μοναδικοί παίκτες στην Premier League με πέντε γκολ σ’ έναν αγώνα.

 Ο Πάλμερ, που στο 4-2 σε βάρος της Μπράιτον σκόραρε με το αριστερό, με το δεξί, από φάουλ και πέναλτι θα μπορούσε να τους είχε ισοφαρίσει εάν η μπάλα, από ένα ακόμη σουτ on target δεν κολλούσε πάνω στο δοκάρι, και στο δεύτερο ημίχρονο να τους ξεπεράσει χάνοντας δύο, με τρεις ακόμη ευκαιρίες.

 «Δεν πειράζει, είπε ο προπονητής του Έντσο Μαρέσκα. Το ρεκόρ, κάποια στιγμή θα έρθει: το σημαντικό για τον ίδιο είναι, να παραμείνει πεινασμένος», πρόσθεσε απαντώντας στο πως μπόρεσε ν’ αποκλείσει τέτοιον παίκτη από τη λίστα του Conference League. «…Για να ξεκουραστεί και να μην πέφτει όλο το βάρος της ομάδας, πάνω του».    

 Για την Ιστορία, ο Πάλμερ που έχει ήδη 6 γκολ στις πρώτες έξι αγωνιστικές του πρωταθλήματος είχε ξανά πετύχει  4 σ’ έναν αγώνα, τον περασμένο Απρίλιο με την Έβερτον, αλλά σε δύο ημίχρονα. Στην περυσινή, πρώτη του σεζόν στο «Στάμφορντ Μπριντζ», με 27 γκολ σε 15 ασίστ ψηφίστηκε ως τον κορυφαίο, νέο παίκτη της Premier League, ενώ φέτος και ύστερα από την πρόσφατη ανανέωση του συμβολαίου του με τους «Blues» έως το 2033 (!) αποδεικνύει, με ακόμη μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση ότι είναι έτοιμος για υψηλότερους στόχους.