Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, η αρχαιότερη ομάδα της πόλης, που ιδρύθηκε το 1878, δεκατέσσερα χρόνια πριν τη Λίβερπουλ, αλλά που μετά καταδικάστηκε να επιβιώσει στην σκιά των «Reds» ευελπιστεί πως, μετά το ναυάγιο με την επενδυτική εταιρία «777 Partners» θα μπορέσει επιτέλους να βασιστεί πάνω σε μία γερή, οικονομικά μιλώντας ιδιοκτησία που θα την ξαναφέρει, σταδιακά στην ελίτ του αγγλικού φούτμπολ.
Το έργο, βέβαια του αμερικανικού ομίλου των Φρίντκεν, που ήδη ελέγχει την πλειοψηφία, τόσο της γαλλικής Κάνες, όσο της ιταλικής Ρόμα δεν θα είναι ούτε εύκολο, ούτε στρωμένο με ροδοπέταλα. Κι αυτό γιατί κληρονομεί από τον Φαρχάντ Μοσίρι μία ομάδα με χρέη 718εκ. ευρώ, από τα οποία τα 239εκ. ισοδυναμούν με δικό τους δάνειο που ο Ιρανό- Βρετανός επιχειρηματίας δεν μπόρεσε ν’ αποπληρώσει. Κληρονομούν επίσης, μία ομάδα που λόγω παραβίασης των κανονισμών της Premier League περί Financial Fair Play, αλλά και απώλειας άνω των 125εκ. ευρώ, σε μία 3ετία, τιμωρήθηκε με απαγόρευση μεταγραφών. Κληρονομούν όμως και ένα γήπεδο κόσμημα, το νέο «Everton Stadium», 52.900 θέσεων που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2021 και από τη νέα περίοδο θ’ αντικαταστήσει το γέρικο «Γκούντισον Παρκ».
Η συγκεκριμένη επένδυση ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους που τα χρέη της Έβερτον εκτοξεύτηκαν στα ουράνια. Παράλληλα με την κακοδιαχείριση του Μοσίρι, ενός επιχειρηματία που το 2007 είχε αποκτήσει το 29.72% της Άρσεναλ, το ’16 το 49.9% της Έβερτον και από το ’22, το 94%.
Με τον ερχομό των Φρίντκεν, το μπλε Λίβερπουλ ευελπιστεί να ξαναπαίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Αγγλία, όπου πανηγύρισε το τελευταίο του πρωτάθλημα το ’87 και το τελευταίο του Κύπελλο το ’95, έχοντας παράλληλα μόνιμη παρουσία, από το ‘92 στην Premier League ως μία από τις πέντε ομάδες (μαζί με Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τόττεναμ και Άρσεναλ), που την ίδρυσαν.