Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Manchester Evening News» ο «σερ» Τζιμ Ράτκλιφ -ο 71χρονος δισεκατομμυριούχος βιομήχανος που έναντι 5δις ευρώ απέκτησε τον περασμένο Φεβρουάριο το 25% της ομάδας, με την προϋπόθεση ότι θα έχει τον πρώτο λόγο στα διοικητικά του ποδοσφαιρικού τμήματος- έχει ήδη αποσπάσει το προφορικό «ναι» του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ για ν’ αντικαταστήσει άμεσα τον Ολλανδό, Έρικ Τεν Χαγκ που στα 2.5 χρόνια παραμονής του στο «Ολντ Τράφορντ» κατέκτησε τη μιζέρια ενός Κυπέλλου και ενός Λιγκ- Καπ.

 «Όταν σε καλεί η οικογένεια, δεν είναι δυνατόν ν’ αρνηθείς», επιβεβαίωσε, εμμέσως, πλην, σαφώς και ο Νορβηγός πρώην ποδοσφαιριστής της ομάδας, που είχε μείνει στον πάγκο των Red Devils από τον Δεκέμβριο του ’18 έως τον Νοέμβριο του ’21 χωρίς ωστόσο να καταφέρει να κατακτήσει ούτε έναν τίτλο. Άμεση όμως, ήταν και η απάντηση του Τεν Χαγκ: «Δεν πρόκειται να σχολιάσω τις φήμες για την απόλυσή μου. Με τη διοίκηση και τους παίκτες βρισκόμαστε σε πλήρη αρμονία και όταν, το καλοκαίρι δώσαμε τα χέρια για να συνεχίσουμε μαζί άπαντες συμφώνησαν ότι η διαδικασία χτισίματος της ομάδας θ’ απαιτούσε κάποιο επιπλέον χρόνο».

 Ανεξάρτητα από το τι πιστεύει ο Ολλανδός για το «έργο» του, στην πραγματικότητα τα απογοητευτικά αποτέλεσμα, σε σχέση με την επένδυση που άγγιξε το 1δις σε δύο σεζόν αποδεικνύουν ότι οι ημέρες του, στο «Ολντ Τράφορντ» έχουν πλέον τελειώσει. Αυτή τη στιγμή, η Μάντσεστερ ύστερα από 6 παιχνίδια πρωταθλήματος βρίσκεται στην αδιανόητη 12η θέση με 7 βαθμούς, με δύο νίκες (1-0 τη Φούλαμ, 0-3 στο Σαουθάμπτον), μία ισοπαλία (0-0 στο Λονδίνο, με την Κρίσταλ Πάλας) και τρεις ήττες: 2-1 από τη Μπράιτον, εκτός, 0-3 από τη Λίβερπουλ και πάλι, 0-3 από την Τόττεναμ στο «Ολντ Τράφορντ» όπου επίσης είχε φέρει ένα απογοητευτικό 1-1 με την Τβέντε στην πρεμιέρα του Europa League.

 Από τα τρία «πατατράκ», εκείνο που ξεχείλισε το ποτήρι και λίγο έλειψε ν’ αναγκάσει εκατοντάδες οπαδούς να… μπουκάρουν κανονικότατα στον αγωνιστικό χώρο ήταν οι τρεις σφαλιάρες από την Τόττεναμ η οποία, μάλιστα είχε έρθει στο Μάντσεστερ χωρίς τους τραυματίες Ριτσάρλισον και Σον. Ο Τεν Χαγκ απέδωσε την ήττα στην άδικη αποβολή του Μπρούνο Φερνάντες (με απευθείας κόκκινη κάρτα, πράγμα που σημαίνει 3 αγωνιστικές αποκλεισμού), αλλά και στους τραυματισμούς των Μέινο και Μάουντ. Οι κλασικές, δηλαδή δικαιολογίες των όσων ψάχνουν το γιατί δεν κέρδισαν, ενώ για τη ρεαλιστική απάντηση αρκούσε ο οποιοσδήποτε να δει από την τηλεόρασή του την αποκαρδιωτική εικόνα μίας ομάδας χωρίς αρχή, μέση και τέλος.

 

 Το μόνο βέβαιο είναι πως, είτε με τον Σόλκσιερ, είτε με τους Αλαρντάις ή Μασσιμιλιάνο Αλλέγκρι (δύο ακόμη ονόματα που κυκλοφορούν στον βρετανικό Τύπο), η Μάντσεστερ χρίζει επείγουσας και ριζοσπαστικής αλλαγής γιατί παραείναι πολλά (11) τα χρόνια που πέρασαν από το τελευταίο της πρωτάθλημα, το προσωπικό 13ο, από τα συνολικά 20 που είχε κατακτήσει σε 26 χρόνια ο μεγαλύτερος όλων, «σερ» Άλεξ Φέργκιουσον.

 Έκτοτε, διαδέχτηκαν τον θρυλικό Σκοτσέζο, ο Ντέιβιντ Μόγιες, νικητή ενός Community Shield, ο Ράιαν Γκιγκς, ο Λουίς Φαν Γκαλ, νικητή ενός Fa Cup, ο Ζοσέ Μουρίνιο, που κατέκτησε Europa League, Λιγκ Καπ και Community Shield, μετά οι Σόλσκιερ, Κάρικ, Ράγκνικ έως τον Τεν Χαγκ που κέρδισε ένα Κύπελλο και ένα Λιγκ Καπ. Λίγα, πολύ λίγα για μία ομάδα που χτίστηκε με σχεδόν 1δις ευρώ και που, παρόλα αυτά παραμένει ακόμη κολλημένη στα θεμέλια.