Και σ' αυτό το στοιχείο, μεγάλο stoixima για τον λονδρέζικο σύλλογο, καθοριστικό ρόλο έχει διαδραματίσει ο -γερμανικής καταγωγής- Γάλλος ειδικός Νικολά Τζοβέρ, ο οποίος είναι βοηθός του Μικέλ Αρτέτα στους «κανονιέρηδες».

Την Άρσεναλ και το συναρπαστικό, και φέτος, πρωτάθλημα της Premier League, τα βρίσκεις με σούπερ αποδόσεις, ατελείωτα ειδικά στοιχήματα, καθημερινές προσφορές* και live stoixima στη NetBet!

Σε κάθε κόρνερ ή ελεύθερο λάκτισμα, παρατηρείται το ίδιο... τελετουργικό. Ο Αρτέτα μπαίνει πίσω στον τεχνικό του χώρο για να ανοίξει δρόμο για τον «προπονητή των στημένων», στην πρώτη γραμμή, προκειμένου να τοποθετήσει τους παίκτες, να φωνάξει τις τελευταίες οδηγίες και να... πανηγυρίσει με πάθος, τα πολλά γκολ της ομάδας του. «Σίγουρα πρέπει να έχει απίστευτους μηρούς. Κάθε απόγευμα κάνει άλματα και σπριντ, μαζί με στημένες φάσεις», έγραψε η «The Guardian» στα μέσα Σεπτεμβρίου, μετά την νίκη με 1-0 στο ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου, με αντίπαλο την Τότεναμ.

Οταν ο Γκάμπριελ «νίκησε στον αέρα» τους παίκτες των «Σπερς» και με κεφαλιά από κόρνερ του Μπουκάγιο Σάκα, «καταλάβαμε ότι η Άρσεναλ είχε έναν δολοφόνο στις τάξεις της», επεσήμανε η βρετανική εφημερίδα αναφερόμενη στον Τζόβερ, ο οποίος συχνά χαρακτηρίζεται ως «επαναστάτης, «game-changer» και οραματιστής».

Είναι ο καλύτερος στον τομέα του; «Στον τομέα του και σε άλλους, ως άτομο», ανέφερε ο Αρτέτα και πρόσθεσε: «Αυτός και το επιτελείο ενστάλαξαν στους παίκτες την πεποίθηση ότι υπάρχουν αρκετοί τρόποι να κερδίζουμε αγώνες, είναι μια πολύ ισχυρή πεποίθηση που μας έχει δώσει πολλά». Μάλιστα, η Αρσεναλ έχει πετύχει 25 γκολ από στημένες φάσεις (χωρίς πέναλτι), συμπεριλαμβανομένων 19 από κόρνερ, από την έναρξη της περασμένης σεζόν στην Premier League, επίδοση που είναι η καλύτερη στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Γενικώς, στην Premier League, σχεδόν όλες οι ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, διαθέτουν συγκεκριμένο προπονητή για τα «στημένα», με πιο γνωστό τον Ισπανό, Κάρλος Βίθενς στην Μάντσεστερ Σίτι και τον Σκωτσέζο, Οστιν ΜακΦι στην Αστον Βίλα. Σε καθημερινή βάση, εντοπίζουν τις αδυναμίες των αντιπάλων και παρεμβαίνουν στις προπονήσεις για να εφαρμόσουν στρατηγικές, αμυντικές ή επιθετικές, με τους παίκτες και σε συμφωνία με τους προπονητές.

«Είναι μια σημαντική απόδοση που μπορείτε να έχετε με μια σχετικά μικρή επένδυση κατά την γνώμη μου», υποστήριξε ο Αντι Πάρσλοου, πρώην σύμβουλος της Σουόνσι, μιλώντας στο «Sky Sports».

Αυτό το καλοκαίρι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, επένδυσε στον Σουηδό, Αντρέας Γκέοργκσον, για να ενισχύσει το επιτελείο του Ερικ Τεν Χαχ, ενώ η Τσέλσι δαπάνησε 900.000 ευρώ για να φέρει τον Μεξικανό, Μπερνάρντο Κουέβα από την Μπρέντφορντ, μια από τις... πρωτοπόρους ομάδες στον συγκεκριμένο τομέα.

Μάλιστα, οι «μέλισσες», όταν συμμετείχαν στην Premiership, έδωσαν την ευκαιρία στον Τζοβέρρ να ενταχθεί στο αγγλικό ποδόσφαιρο από το 2015. Εκτοτε, η φήμη και η αποτελεσματικότητα του Γάλλου -γεννημένου στο Βερολίνο-, ο οποίος έμαθε τα «μυστικά» στην Ποδοσφαιρική Λέσχη «Μονπελιέ Ερό», συνέχισε να μεγαλώνει και να επιβεβαιώνεται...

Το καλοκαίρι του 2019 έκανε ακόμη ένα βήμα πηγαίνοντας στην Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα μετά από πρόταση του Αρτέτα, τότε βοηθού προπονητή των «Πολιτών». Ωστόσο, ο Ισπανός προπονητής κατάφερε να πάρει τον... προστατευόμενο του στην Άρσεναλ τον Ιούλιο του 2021. Και ο Γκουαρδιόλα μπορεί κάλλιστα να κάνει την αυτοκριτική του, επειδή άφησε ένα τόσο μεγάλο ταλέντο να του... ξεφύγει.

*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ | 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ