Δυστυχώς, μέχρι στιγμής η ομάδα που ανέδειξε κάποτε ολόκληρους Γκάρεθ Μπέιλ, Θίο Ουόλκοτ, Άνταμ Λαλάνα, Λουκ Σο ή Τζέιμς Ουόρντ Πράους και που ακόμη και σήμερα έχει σαν… Θεό της τον Μάθιου «Le God» Λε Τισιέ, τα πάει πολύ χειρότερα των αρχικών προσδοκιών.

Μηδέν νίκες στις πρώτες εφτά αγωνιστικές της Premier League, μία ισοπαλία, με την επίσης νεοφώτιστη Ίπσουιτς και έξι ήττες, από τις οποίες τις τέσσερεις, στα τελευταία της πέντε παιχνίδια. Με τέτοια πορεία η ομάδα του Ράσελ Μάρτιν, που από τον Σεπτέμβριο του ’23 έως τον Φεβρουάριο του ’24 είχε αντέξει στην Championship 25 συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς ήττα, θα ήταν αναπόφευκτα οξύμωρο να μην βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας παρέα, πάλι καλά με τη Γουλβς.

Παρόλα αυτά, στη Νότιο Ανατολική Αγγλία ακόμη ελπίζουν ότι, αργά ή γρήγορα οι «The Saints» θα καταφέρουν ν’ αλλάξουν ρότα άσχετα εάν ο προπονητής, η διοίκηση και ο κόσμος έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στο απύθμενο ταλέντο του Ντίμπλινγκ τον οποίο ήδη παρακολουθούν στενά οι Τόττεναμ, Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, αλλά και Μίλαν.

Και αν για τον Μάρτιν θεωρείται ήδη ένας «beautiful footballer», καταπληκτικός ποδοσφαιριστής ο βρετανικός Τύπος τον έχει ήδη βαπτίσει «wonder kid», το παιδί θαύμα μάλιστα τολμώντας, τόσο λόγω της ντρίμπλας του, όσο των ξαφνικών εκρήξεών του, 40 και πλέον μέτρων με τη μπάλα στα πόδια, μία σύγκριση με τον θρυλικό Τζορτζ Μπεστ, αθάνατο αστέρα των «Κόκκινων Διαβόλων».  

Είναι πολύ νωρίς για τέτοιου είδους συγκρίσεις και έχει πολλά χρόνια ακόμη μπροστά του για να φτάσει το μοναδικό στιλ του μεγάλου Βόρειο Ιρλανδού. Εξάλλου, όπως υποστήριξε και ο ίδιος οι πηγές έμπνευσής του ήταν ανέκαθεν τα δύο ινδάλματά του: ο Άγγλος Τζακ Γκρίλις, ακόμη πολύτιμο γρανάζι στη μηχανή του Γκουαρντιόλα. Και ο Βέλγος Εντέν Αζάρ που αναγκάστηκε πέρυσι να διακόψει απότομα μία μεγάλη καριέρα γονατισμένος από πολλαπλούς τραυματισμούς.

Για την ώρα ο Ντίμπλινγκ κλείνει, σε πάσης φύσεως σειρήνων τα αφτιά του. Πρωταρχικά του μέλημα και στόχος είναι να οδηγήσει τη Σαουθάμπτον στην πρώτη της φετινή νίκη ξεκινώντας, εάν είναι εφικτό ήδη απ’ αυτό το Σάββατο, στο «St Mary’s» με την επίσης νεοφώτιστη Λέστερ.