Η ειρωνεία είναι πως η άπιαστη κεφαλιά του Στόουνς λίγο έλειψε να μην μετρήσει. Για την ακρίβεια ο διαιτητής, Κρις Κάβαναγκ αρχικά είχε ακυρώσει τη φάση, μετά όμως αναγκάστηκε ν’ αλλάξει γνώμη όταν το Var επιβεβαίωσε πως ο Μπερνάρντο Σίλβα εν τέλει δεν εμπόδιζε τον τερματοφύλακα της Γουλβς, και άλλοτε του Ολυμπιακού, Ζοσέ Σα.

Ανεξάρτητα από τη διατήρηση του αήττητου 31 συνεχόμενων αγώνων ή του νέου 3ποντο που εκτόξευσε τους «Citizens» στους 20 βαθμούς, -1 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ το 1-2 του «Μολινό» γέννησε αρκετές απορίες για τη ρεαλιστική υγεία των πρωταθλητών Αγγλίας.

Είναι εμφανές ότι απουσιάζουν η δημιουργικότητα και η φαντασία του, τραυματία Ντε Μπρόινε, οι τριγωνομετρίες του επίσης τραυματία, Ρόντρι. Τα γκολ, κυρίως του Χάλαντ που μπορεί να παραμένει πρώτος σκόρερ της Premier League, αλλά έμεινε για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι, όχι μόνο χωρίς «σφραγίδα», αλλά και χωρίς ούτε ένα σουτ στην αντίπαλη εστία, στατιστικό που, μέχρι τώρα του είχε συμβεί μόνο δύο φορές σε 73 παιχνίδια του αγγλικού πρωταθλήματος.

Ευτυχώς, για τον Γκουαρντιόλα, που ακόμη και στην έσχατη ανάγκη, λύσεις πάντα θα βρίσκονται έστω και αν από την άμυνα. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στον Στόουνς, αλλά και στον Κροάτη, Γιόσκο Γκβαρντιόλ που ισοφαρίζοντας, με μαγικό σουτ έξω από την περιοχή του προσωρινό 1-0 του Λάρσεν έφτασε ήδη τα 6 προσωπικά γκολ μες στο ’24, όπως κανένας άλλος αμυντικός στην Ιστορία της σύγχρονης Premier.