Μόνο ο χρόνος μπορεί να το αποδείξει. Και κυρίως ο κύκλος των έξι αγώνων «φωτιά» που περιμένει τους «Κόκκινους» στο επόμενο 15θήμερο: στη Λειψία, για το Champions League, στο Λονδίνο με την Άρσεναλ, για το πρωτάθλημα, μετά στο Μπράιτον για το Λιγκ- Καπ, τρεις μέρες αργότερα, ξανά με τη Μπράιτον, αλλά στο «Άνφιλντ» για το πρωτάθλημα, και μετά πάλι με τη Λεβερκούζεν, εντός για το Champions League και ξανά στο Λίβερπουλ, με την Άστον Βίλλα για την Premier League.

 Για την ώρα, και μέχρι τ’ αποτελέσματα στους αγωνιστικούς χώρους δώσουν τις κατάλληλες απαντήσεις, η Λίβερπουλ και ο Άρνε Σλοτ χαίρονται τόσο τη στιγμή, και την κορυφή της βαθμολογίας, με 7 νίκες, 0 ισοπαλίες, μία μόνο ήττα, εντός από τη Νότινγκαμ Φόρεστ. Όσο τη μαγευτική φόρμα των δύο καλύτερων, το τελευταίο διάστημα παικτών τους: του Αιγύπτιου, Μο Σαλάχ, που με το 162ο γκολ καριέρας, έστω κι αν με πέναλτι, στο αγγλικό πρωτάθλημα «έπιασε» στην 9η θέση των all- time σκόρερς τον Ζερμέν Ντεφόε.

 Όσο του 23χρονου μέσου επιθετικού και νέου φαινομένου Κέρτις Τζόουνς, γέννημα θρέμμα του Λίβερπουλ, από τα εννέα του στις Ακαδημίες των «Reds», ακόμη ανέτοιμος και ανώριμος επί Γιούργκεν Κλοπ, στον οποίο ο Σλοτ παρέδωσε, τυφλά τα κλειδιά της μεσαίας γραμμής. Δικό του ήταν το γκολ (από ασίστ του Σαλάχ) με το οποίο η ομάδα ξαναβρέθηκε μπροστά στο σκορ, 76 μόλις δευτερόλεπτα αφού ο Τζάκσον είχε ισοφαρίσει, προσωρινά για την Τσέλσι.       

 Με τέτοιους παίκτες, είπε ο άλλοτε αμυντικός της Λίβερπουλ, Τζέιμι Κάραγκερ η παντοδυναμία της Σίτι είναι εφικτό να τερματιστεί. Άποψη, ωστόσο με την οποία διαφώνησε ο επί χρόνια αντίπαλός του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γκάρι Νέβιλ για τον οποίο, και παρόλη την ήττα σοκ στο Μπόρνμουθ, μόνο η Άρσεναλ είναι σε θέση να διακόψει.