Δήλωση για την απώλεια του original τραγουδιστή των Iron Maiden, Paul Di Anno έκανε ο ηγέτης του συγκροτήματος, Steve Harris.

Ο πρώην τραγουδιστής των Iron Maiden, ο εμβληματικός Paul Di'Anno, έφυγε σε ηλικία των 66 ετών. Η είδηση του θανάτου του γνωστοποιήθηκε από τη δισκογραφική εταιρεία του, Conquest Music, εκ μέρους της οικογένειάς του.

«Εκ μέρους της οικογένειάς του, η Conquest Music με λύπη επιβεβαιώνει τον θάνατο του Paul Andrews, γνωστού ως Paul Di'Anno», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας. Ο Paul απεβίωσε στο σπίτι του στο Salisbury σε ηλικία 66 ετών.

Οι Iron Maiden και ο Steve Harris, δήλωσαν: «Είμαστε όλοι βαθιά λυπημένοι από την στιγμή που πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Paul Di’Anno νωρίτερα σήμερα. Η συνεισφορά του Paul στους Iron Maiden ήταν τεράστια και μας βοήθησε να βρούμε τον δρόμο που διανύουμε ως συγκρότημα για σχεδόν πέντε δεκαετίες. Η αυθεντική του παρουσία ως frontman και τραγουδιστή, τόσο στη σκηνή όσο και στα δύο πρώτα μας albums, είναι κάτι που θα θυμόμαστε με πολλή αγάπη όχι μόνο εμείς, αλλά και οι οπαδοί μας σε όλον τον κόσμο».

«Είναι πολύ λυπηρό που “έφυγε”» σχολιάζει ο Steve Harris. «Ήμουν σε επαφή μαζί του τον τελευταίο καιρό καθώς στέλναμε μηνύματα μεταξύ μας για τη West Ham και τα σκαμπανεβάσματά της. Τουλάχιστον έπαιζε live μέχρι πρόσφατα, ήταν κάτι που τον κρατούσε ζωντανό το να είναι εκεί έξω όποτε μπορούσε. Θα λείψει σε όλους μας. Αναπαύσου εν ειρήνη, φίλε.»

«Είμαστε ευγνώμονες που είχαμε την ευκαιρία να ξεπεράσουμε τις διαφορές μας πριν από μερικά χρόνια και να περάσουμε χρόνο μαζί του για άλλη μια φορά. Εκ μέρους του συγκροτήματος, του Rod και του Andy, και ολόκληρης της ομάδας των Iron Maiden, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους στενούς φίλους του Paul. Αναπαύσου εν ειρήνη, Paul».

Ο Paul Di'anno ήταν ο τραγουδιστής των Iron Maiden μεταξύ 1978 και 1981. Τραγούδησε στο ντεμπούτο album τους "Iron Maiden" και στο επόμενο, "Killers". Με τα έργα του σε αυτές τις πρώτες καθοριστικές για την συνέχεια, μέρες των Iron Maiden, συγκλόνισε τον κόσμο και μας διαμόρφωσε την ζωή!