Ο Ρόντρι, ο νέος κάτοχος της Χρυσής Μπάλας, δεν είναι ακριβώς το πρωτότυπο ενός αστέρα του ποδοσφαίρου, δεν έχει καν social media.
Εκατομμύρια ευρώ στον λογαριασμό και εκατομμύρια followers στα κοινωνικά δίκτυα. Πολυτελείς επαύλεις, ακριβά αυτοκίνητα και μια λαμπερή ζωή που λατρεύουν να καμαρώνουν. Και ό,τι άλλο συνδυάζεται με πολλά χρήματα. Αυτή είναι η ζωή πολλών ποδοσφαιριστών που απολαμβάνουν τη δόξα που τους έφερε στο μέγιστο το ποδόσφαιρο. Αλλά o Ρόντρι είναι διαφορετικός από τους άλλους. Δεν του αρέσει η προσοχή ή τα φώτα της δημοσιότητας. Κρατάει την ιδιωτική του ζωή για τον εαυτό του και απλά απολαμβάνει το ποδόσφαιρο. Γι' αυτό είναι πλέον ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο.
Διαβάστε επίσης...
Ο Ροντρίγκο Ερνάντεθ Κασκάντε, πιο γνωστός ως Rodri, σήκωσε τη Χρυσή Μπάλα ψηλά στον αέρα χθες το βράδυ στο Παρίσι. Ο 28χρονος Ισπανός χαφ της Μάντσεστερ Σίτι έιναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο μετά από μια σεζόν κατά την οποία κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την Ισπανία και έναν τέταρτο τίτλο Premier League με τη Σίτι.
Ο Πεπ τον απογείωσε
Είναι ένας από τους καλύτερους χαφ στον κόσμο και ένας μαχητής που θα ήθελε κάθε προπονητής. Όταν ο Πεπ Γκουαρδιόλα πήγε στη Σίτι, είπε ξεκάθαρα στους παίκτες ότι μόνο ο Λέο Μέσι έχει ασφαλή θέση στην αρχική ενδεκάδα. Ο Πεπ είναι γνωστός ως προπονητής που κάνει περιστροφές και αλλάζει πολλά για να κρατά τους παίκτες όσο πιο φρέσκους γίνεται, αλλά ο Ρόντρι είναι ο παίκτης χωρίς τον οποίο δεν λειτουργεί η μηχανή του.
Πάντα σοβαρός και στο μέγιστο συγκεντρωμένος, πειθαρχημένος, ειλικρινής, υπεύθυνος και διακριτικός, παίκτης που δεν μπαίνει στα μούτρα με τους διαιτητές, δεν παραπονιέται ούτε προσομοιώνει, σε αντίθεση με πολλούς σταρ. Απλώς παίζει ποδόσφαιρο, για αυτό πληρώνεται. Όσο κι αν σημαίνει για τη Σίτι, νιώθω καλύτερα τώρα που έφυγε. Έμεινε εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν λόγω σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο.
Έμενε σε φοιτητική εστία
Ο Ρόντρι είναι ένας από τους πιο ταπεινούς ποδοσφαιριστές στον κόσμο. Και δεν είναι κοινοτοπία ή εξύμνηση ενός παίκτη που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο. Αυτό είναι απλώς ένα γεγονός. Όταν έπαιζε για τη Βιγιαρεάλ και την Ατλέτικο Μαδρίτης, κέρδιζε ήδη σοβαρά χρήματα ως 20χρονος, αλλά δεν ήθελε να «απογειωθεί» και να πέσει στους πολλούς κινδύνους που έρχονται με τα χρήματα και τη φήμη. Με την πειθώ των γονιών του πήγε να ζήσει σε φοιτητική εστία και παράλληλα σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων.
«Αν ήθελα να πραγματοποιήσω το ποδοσφαιρικό μου όνειρο, έπρεπε να πάω στο πανεπιστήμιο. Έτσι, όταν ήμουν 17 ετών, μετακόμισα από τη Μαδρίτη στη Βιγιαρεάλ και γράφτηκα στο Πανεπιστήμιο Jaume. Τον πρώτο χρόνο, έζησα στις εγκαταστάσεις της ακαδημίας της Βιγιαρεάλ με τους συμπαίκτες μου. Όταν όμως γίνεις 18, θεωρείσαι «γέρος» και πρέπει να βρεις το δικό σου διαμέρισμα. Η μαμά μου ήταν αυτή που είχε την ιδέα: "Γιατί δεν μετακομίζεις σε έναν κοιτώνα του πανεπιστημίου;" Εντάξει, φυσικά. Αυτό έκανα», αποκάλυψε.
Στη φοιτητική εστία γνώρισε και τη σύζυγό του, Λάουρα, που τελείωσε την ιατρική. Μαζί έχουν έναν γιο.
Χωρίς Social Media
Εντάχθηκε στην ομάδα της Ατλέτικο Μαδρίτης το 2012 ως ταλαντούχο παιδί. Όμως δεν έμεινε πολύ. Μετακόμισε στη Βιγιαρεάλ όπου είχε μια ευκαιρία στην πρώτη ομάδα και σύντομα ο Ντιέγκο Σιμεόνε το μετάνιωσε. Ωστόσο, η Ατλέτικο είχε επιλογή εξαγοράς στη ρήτρα, οπότε πλήρωσε 20 εκατομμύρια ευρώ για αυτήν πριν από πέντε χρόνια. Δεν έμεινε πολύ. Τράβηξε τα βλέμματα στον Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος πλήρωσε για αυτόν 70 εκατομμύρια ευρώ. Ακόμη και ως παίκτης της Βιγιαρεάλ, απολάμβανε την ιδιότητα του αστεριού στην Ισπανία, αλλά δεν συμπεριφερόταν έτσι στον εαυτό του. Ήθελε να ζήσει μια φυσιολογική ζωή όπως οι συνομήλικοί του.
Είναι ο παίκτης που καταστρέφει τα τυπικά στερεότυπα των κακομαθημένων ποδοσφαιριστών που ξοδεύουν χρήματα, ζουν μια χλιδάτη ζωή και χαίρονται να αποκαλύπτουν όλη αυτή την αίγλη στο κοινό.
Αιμοδότης και το Corsa
Ο Ρόντρι είναι επαγγελματίας με όλη τη σημασία της λέξης. Δεν έχει social media, είναι οικογενειάρχης που κρατά την ιδιωτική του ζωή για τον εαυτό του και αφοσιώνεται στο μέγιστο βαθμό στην καριέρα του. Επιπλέον, χρησιμοποίησε το διάλειμμα κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού για να τελειώσει το κολέγιο.
Δίνει τακτικά αίμα, γι' αυτό και δεν έχει ούτε ένα τατουάζ, και δωρίζει τακτικά το 25 τοις εκατό του μισθού του σε ανθρωπιστικές οργανώσεις στην Ισπανία. Ενώ έπαιζε για τη Βιγιαρεάλ και την Ατλέτικο Μαδρίτης, οδηγούσε ένα μεταχειρισμένο Opel Corsa που αγόρασε από μια ηλικιωμένη κυρία.