Και όμως, ο καθένας από το πόστο του, ο Καοιμίν Κέλεχερ, κάτω από τα δοκάρια και ο Κόνορ Μπράντλεϊ, με ειδική αποστολή τον, ασφυκτικό σωματοφύλακα του Εμπαπέ έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στο μεσοβδόμαδο 2-0 σε βάρος της Ρεάλ Μαδρίτης που επί 15 χρόνια είχε εξελιχθεί στο πλέον απαγορευμένο, για τους «Reds» ταμπού με αποκορύφωμα τους δύο χαμένους τελικούς Champions League.  

 Η ιστορική νίκη του «Άνφιλντ» μπορεί να ήρθε με γκολ των Μακ Άλιστερ και Γκάκπο, εν μέρει όμως οφείλεται τόσο στην καθοριστική απόκρουση του Κέλεχερ, στο πέναλτι του Εμπαπέ, όσο στο σωτήριο τάκλιν του Μπράντλεϊ με το οποίο πήρε στο παρά τρίχα, τη μπουκιά από το στόμα του Γάλλου σούπερ- σταρ. Που, ειρωνεία της τύχης βγάζει την εβδομάδα τις 350.000 ευρώ που, αντίθετα οι δύο Ιρλανδοί μαζί κερδίζουν το χρόνο, ως οι μικρότεροι και πλέον χαμηλόμισθοι του «κόκκινου» ρόστερ.

 Λεπτομέρειες, όχι όμως και τόσο. Όπως λεπτομέρεια είναι και το γεγονός πως αυτή την περίοδο παίζουν βασικοί κατά λάθος ή αναγκαστικά λόγω των τραυματισμών του Άλισον και του Αλεξάντερ- Άρνολντ. «Δεν βιαζόμαστε, υπογράμμισε ο Άρνε Σλοτ. Ας επιστρέψουν όταν θα νιώσουν 100% έτοιμοι. Μέχρι τότε, η ομάδα θα βρίσκεται σε καλά χέρια αν και αμφότεροι γνωρίζουν ποιοι είναι οι βασικοί». Είπε κι άλλα, και προς τιμήν του για το πόσο έβαλε ή όχι το χεράκι του στη φετινή μεταμόρφωση της Λίβερπουλ. «Είμαι ο τελευταίος που ήρθε, άρα και το τελευταίο κομμάτι μίας ομάδας ανέκαθεν συνηθισμένης ν’ ανταγωνίζεται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, τόσο στην Αγγλία, όσο στην Ευρώπη».  

 Αυτή είναι και η επιτυχία του Ολλανδού προπονητή, που κλήθηκε να διαχειριστεί τη βαριά κληρονομιά που άφησε ο Γιούργκεν Κλοπ. Χωρίς ν’ αλλάξει απολύτως τίποτα από το έμψυχο δυναμικό του Γερμανού (και με μόνη εξαίρεση την απόκτηση του Ιταλού, Κιέζα ο οποίος συν τοις άλλοις είναι μονίμως στον πάγκο), ο Σλοτ απλά έδωσε ίσες ευκαιρίες σε όσους παίκτες είχε στη διάθεσή του προχωρώντας σ’ ένα απαραίτητο, λόγω των πολλαπλών υποχρεώσεων, σε Αγγλία και Ευρώπη rotation, στο οποίο άπαντες είναι ευχαριστημένοι και κυρίως, άπαντες είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να βοηθήσουν, ο καθένας από το ρόλο του, όποτε κληθούν ή παραστεί η ανάγκη.

 Όπως ο Κέλεχερ, από το ψαροχώρι του Μπλάκροκ, νότια του Κορκ, που μέχρι τα 14 του έπαιζε ως σέντερ- φορ των Ρινγκχαμάχον Ρέιντζερς. Η’ όπως ο Μπράντλεϊ, από το βοσκοτόπι του Κάσλντεργκ, που επίσης έφηβος ήταν το «10άρη» της παγκοσμίου άγνωστης Αγκιαράν Σεντ Ντέιβογκ, μόνιμης πρωταθλήτριας στον κόσμο του Gaelic Football. Απόλυτα λογικό να μην το γνωρίζει σχεδόν κανείς. Παίζεται μόνο στην Ιρλανδία, με στρογγυλή μπάλα του ποδοσφαίρου, αλλά στα πανύψηλα τέρματα του ράγκμπι.

 Και έτσι η Λίβερπουλ, εκ των ενόντων και πιθανότατα κόντρα σε κάθε, αρχικό προγνωστικό εξακολουθεί να «πετάει», τόσο στην Αγγλία, όσο στην Ευρώπη όπου δεν είναι τυχαία η μοναδική ομάδα με 5/5 νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές του νέου Champions League, 17 στις 19, σε όλες τις διοργανώσεις από τότε που ο Άρνε Σλοτ κάθεται στον πάγκο της.

 Το θέμα, τώρα είναι η διάρκεια και η συνέπεια γιατί οι τίτλοι δεν κατακτώνται το Φθινόπωρο, αλλά την Άνοιξη. Μέχρι τότε πάντως, και εκμεταλλευόμενοι παράλληλα τις πτωτικές τάσεις τόσο της Μάντσεστερ Σίτι, όσο της Ρεάλ Μαδρίτης, δηλαδή των δύο τελευταίων πρωταθλητριών, Αγγλίας, Ισπανίας, αλλά και Ευρώπης, οι «Reds» χαίρονται αναμφισβήτητα, και δικαίως τη στιγμή ως την κορυφαία ομάδα, και με διαφορά της Γηραιάς Ηπείρου.