Είναι ο προπονητής των λεγόμενων «στατικών μπαλιών» ή και φάσεων, κι αν η Άρσεναλ πέτυχε στην περυσινή σεζόν 20 γκολ με ακίνητη τη μπάλα, από τα οποία το απίστευτο ρεκόρ των 16, από το σημαιάκι του κόρνερ οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στα συστήματα και τα, δεκάδες φορές δουλεμένα στην προπόνηση σχήματά του.
Ξεκίνησε στη γαλλική Μονπελιέ ως αναλυτής αγώνων και μελετητής των εκάστοτε αντιπάλων της και μέσα σε μία 3ετία, το ‘12 οδήγησε την τότε ομάδα του Ζιρού στην κατάκτηση του τίτλου. Μετά πήγε στη Μπρέντφορντ, από το ’19 έως το ’21 στη Μάντσεστερ Σίτι, ως βοηθός των Γκουαρντιόλα και Αρτέτα και όταν ο δεύτερος υπέγραψε στην Άρσεναλ δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά να τα μαζέψει και να μετακομίσει στο Λονδίνο.
Ο Αρτέτα τον όρισε, επίσημο βοηθό του ενός προπονητικού τιμ που συμπεριλαμβάνει επίσης τους Στούιβενμπεργκ, Κουέστα, Μολίνα και, για τους τερματοφύλακες τον Ινιάκι Κάνια. Η επιλογή του Γιόβερ αποδείχθηκε περισσότερο από πετυχημένη, γιατί πέρυσι οι «Gunners» πέτυχαν 16 γκολ από κόρνερ, ενώ φέτος έχουν ήδη φτάσει στα 9, σε 20 παιχνίδια, πάνω κάτω όσα και η γερμανική Βόλφσμπουργκ. Πιο είναι το μυστικό;
Τα μυστικά είναι περισσότερα από ένα, αρκεί από το σημαιάκι του κόρνερ ή στα φάουλ να βρίσκεται ένας από τους Ντέκλαν Ράις, Μπουκάγιο Σακά που φέτος έχουν ήδη μοιράσει 18 ασίστ για γκολ. Από κει και πέρα, στα κόρνερ, οι μισοί παίκτες της Άρσεναλ «ορμούν» στο πρώτο δοκάρι και πολιορκούν τη μικρή περιοχή, με αποκλειστικό σκοπό να ενοχλήσουν τον τερματοφύλακα παράλληλα απελευθερώνοντας από το μαρκάρισμα τον καλύτερό τους παίκτη- άλτη, Βραζιλιάνο Γκάμπριελ Μαγκαλάες που μ’ αυτό το σχήμα έχει ήδη σκοράρει 4 από τα 9 γκολ, από κόρνερ. Στη θεωρία μπορεί να μοιάζει απλό, στην πράξη όμως…