Από την πολύ, μα πολύ μακρινή περίοδο 1893-’94 είχε να χάσει η Γιουνάιτεντ τα 10 από τα 22 πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, μάλιστα με 6 ήττες εντός έδρας, από τις οποίες τις 4 στις 5 τελευταίες αναμετρήσεις της στο «Ολντ Τράφορντ». Κάκιστη, όχι όμως σε τέτοιο βαθμό υπήρξε και η σεζόν 1989-’90, η πρώτη του Φέργκιουσον στον πάγκο των «Red Devils», αλλά με τη διαφορά ότι ο Σερ Άλεξ είχε γνωρίσει 5 ήττες σε 22 παιχνίδια Premier League και όχι τις διπλάσιες.

 Απ’ αυτές, και λαμβάνοντας υπόψη μόνο το πρωτάθλημα τις 4 τις χρεώθηκε ο Ολλανδός Έρικ Τεν Χαγκ, με Ουέστ Χαμ (2-1), Τόττεναμ (0-3), Λίβερπουλ (0-3) και Μπράιτον (2-1). Και τις έξι ο Ρούμπεν Αμορίμ, με Άρσεναλ (2-0), Νότινγκαμ Φόρεστ (2-3), Μπόρνμουθ (0-3), Γουλβς (2-0), Νιουκάσλ (0-2) και Μπράιτον (1-3).

 Ο Τεν Χαγκ απολύθηκε στις 27 Οκτωβρίου αφήνοντας σαν παρακαταθήκη στο Μάντσεστερ μία ακόμη ήττα από τη Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Community Shield (7-6 στα πέναλτι), 5 ισοπαλίες με Φενέρμπαχτσε (1-1), Άστον Βίλλα (0-0), Πόρτο (3-3), Τβέντε (1-1) και Κρίσταλ Πάλας (0-0). Και 4 νίκες, με τις Μπρέντφορντ (2-1), Μπάρνσλεϊ (7-0), Σαουθάμπτον (0-3), Φούλαμ (1-0).

 Μέχρι να βγει η άδεια εργασίας του Αμορίμ, που στο μεταξύ είχε κυριολεκτικά «απαχθεί» από τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας οι τύχες της Γιουνάιτεντ ανατέθηκαν για 4 παιχνίδια στον Ρούντ Φαν Νιστελρόι που τα πήγε περισσότερο από περίφημα με 3 νίκες, 1 ισοπαλία και μηδέν ήττες. Για το Λιγκ- Καπ συνέτριψε τη Λέστερ 5-2, για το Europa League νίκησε τον ΠΑΟΚ 2-0, για το πρωτάθλημα ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Τσέλσι και νίκησε, ξανά τη Λέστερ 3-0 την οποία ύστερα ανέλαβε ως προπονητής γνωρίζοντας όμως μόνο ήττες, και μάλιστα εφτά συνεχόμενες.

 Από τις 24 Νοεμβρίου τη θέση του πήρε ο Αμορίμ φέρνοντας δύο ισοπαλίες, με τις Ίπσουιτς (1-1) και Λίβερπουλ (2-2), έξι νίκες με Μπόντο Γκλιμτ (3-2), Έβερτον (4-0), Βικτόρια Πλζεν (1-2), Μάντσεστερ Σίτι (1-2), Άρσεναλ (5-3 στα πέναλτι, στον 3ο γύρο του Κυπέλλου) και Σαουθάμπτον (3-1). Και εφτά ήττες: από τις Άρσεναλ (2-0), Νότινγκαμ Φόρεστ (2-3), Τόττεναμ (4-3 για το Λιγκ- Καπ), Μπόρνμουθ (0-3), Γουλβς (2-0), Νιουκάσλ (0-2) και την Κυριακή, τη Μπράιτον (1-3). Εν ολίγοις έξι ήττες στο πρωτάθλημα και εάν την Κυριακή ηττηθεί και στο Λονδίνο, από τη Φούλαμ θα έχει ξεπεράσει, με 7 το πλέον αρνητικό ρεκόρ στην Ιστορία της ομάδας σε 132 χρόνια.

 «Είναι η χειρότερη Μάντσεστερ όλων των εποχών. Κι επειδή οι δημοσιογράφοι ψάχνετε πάντα για πρωτοσέλιδα θα σας δώσω αμέσως το επόμενο: ότι είμαι ο χειρότερος προπονητής που πέρασε ποτέ από το Ολντ Τράφορντ. Δεν είναι αστείο, το πιστεύω: έδιωξαν έναν προπονητή γιατί έχανε και έφεραν εμένα που τελικά χάνει περισσότερο και από τον προηγούμενο», ξέσπασε ο Αμορίμ δηλώνοντας παράλληλα αποφασισμένος να μην αλλάξει καμία από τις ιδέες του ή του στιλ παιχνιδιού.

 «Είχα προειδοποιήσει ότι θα έρθουν και η μπόρα και τα σκαμπανεβάσματα. Και ότι αυτή η ομάδα χρειάζεται χρόνο. Είτε θα ξεπεράσουμε αυτή τη φουρτούνα μαζί, είτε με κάποιον άλλον».