Την επομένη του σοκαριστικού 1-0 του «Home Park», που θα μείνει στην Ιστορία ως την πρώτη νίκη της Πλίμουθ σε βάρος της Λίβερπουλ από το μακρινό 1956, ο βρετανικός Τύπος, αλλά και γενικώς οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου συμφώνησαν πως για τη ντροπιαστική εμφάνιση ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο ο Άρνε Σλοτ.

 Ο Ολλανδός προπονητής των «Reds», που για να ξεκουράσει όσους αγωνίστηκαν την Πέμπτη στον ημιτελικό του «Carabao Cup» με την Τόττεναμ, αλλά για να έχει ταυτόχρονα φρέσκιες ενέργειες για το μεθαυριανό ντέρμπι με την Έβερτον, το τελευταίο όλων των εποχών στο «Γκούντισον Παρκ» έριξε στον αγωνιστικό χώρο του Πλίμουθ μία ομάδα αγνώριστη και εντελώς ασύνδετη. Μία κακή έκδοση της φετινής Λίβερπουλ, που διδάσκει ποδόσφαιρο σε Premier, Champions League και Carabao Cup, που ηττήθηκε μόνο μία φορά στην Αγγλία (0-1 από τη Νότινγκαμ Φόρεστ) κι άλλη μία στην Ευρώπη (3-2 από την Αϊντχόφεν) και που τώρα επέστρεψε από το Πλίμουθ με την 3η της ήττα.

 Αναπόφευκτος, από τη μία ο αποκλεισμός από τη συνέχεια του Fa Cup με δεδομένο ότι απουσίαζαν βασικοί παίκτες «κλειδιά», από τον Σαλάχ, στους Φαν Ντάικ, Μακ Άλιστερ, Κονατέ, Σζομποσζλάι, Γκάκπο, Γκράβενμπερκ. Από την άλλη, αυτό ακριβώς αποδόθηκε στον Σλοτ, ότι ήταν ασέβεια προς τον αρχαιότερο θεσμό ν’ αντιμετωπίσει με τέτοια ελαφρότητα την όποια Πλίμουθ. Η οποία ευχαρίστησε για το δώρο, έριξε νοκ- άουτ τους «Κόκκινους» με πέναλτι στο 53’ κι εκεί που προερχόταν από έξι συνεχόμενες ήττες, και μία ισοπαλία στο πρωτάθλημά της πανηγύρισε ανέλπιστα, αλλά καθόλα δίκαια μία ιστορική νίκη χωρίς μάλιστα να κινδυνεύει και ιδιαίτερα πέρα από δύο φάσεις, στο 93’ και το 99’, τις μοναδικές αποκρούσεις του τερματοφύλακα Αζάρ σε όλο τον αγώνα.

 Την Τετάρτη η Λίβερπουλ, με νίκη στο ντέρμπι του «Μερσισάιντ» (που είχε αναβληθεί νωρίτερα λόγω κακοκαιρίας) μπορεί ν’ αυξήσει τη διαφορά της στην Premier League στους +9 από την δεύτερη Άρσεναλ. Όπως μπορεί αργότερα να κατακτήσει τόσο το Carabao Cup, όσο το Champions League. Ανεξάρτητα απ’ αυτό όμως, η ντροπιαστική έξοδός της από το Κύπελλο είναι βέβαιο πως θα αμαυρώσει, κάπως την κατά τα άλλα, φανταστική της σεζόν.