Το αφοπλιστικό 4-0 σε βάρος της Νιουκάσλ, με 3 γκολ του Μαρμούς σε διάστημα 13 λεπτών και 54 δευτερολέπτων ήταν ακριβώς οι απαντήσεις που χρειαζόταν ο Ισπανός προπονητής ακόμη σοκαρισμένος από το βαρύτατο 5-1 από την Άρσεναλ, όσο το 2-3 με ανατροπή, από τη Ρεάλ Μαδρίτης που έως το 86’ έχανε 2-1.

 Για τον ίδιο ήταν κάτι σαν λύτρωση, για τη Σίτι, που είχε να πανηγυρίσει νίκη με τέσσερα γκολ διαφοράς από τον Μάιο του ‘24 σήμαινε την επιστροφή στην πρώτη 4άδα και για τον 26χρονο Ομάρ Μαρμούς ένα διπλό ρεκόρ, αφού το πρώτο του χατ- τρικ καριέρας συνέπεσε και με το 4ο γρηγορότερο όλων των εποχών, για ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Σίτι, από τη σύσταση, το ’92 της Premier League.

 Στην Ιστορία των «Citizens» το απόλυτο ρεκόρ των τριών γρηγορότερων γκολ σ’ ένα παιχνίδι εξακολουθεί να το κατέχει ο Σέρχιο Αγκουέρο, από το 2015, πάλι με αντίπαλο τη Νιουκάσλ σε 11 λεπτά και 40’’. Το δεύτερο ο Κάρλος Τέβεζ, από το 2010 με αντίπαλο την Ουϊγκαν σε 12’.24’’. Το τρίτο ο Ραχίμ Στέρλινγκ, από το 2019 με αντίπαλο την Ουότφορντ σε 13’.12’’. Και το πέμπτο ο Έρλινγκ Χάλαντ από το 2023, με αντίπαλο τη Γουλβς σε 17’.00’’.

 Κι αν τυχόν φαντάζει ταχύτατο το χρονικό διάστημα που μετριέται από το 1ο έως το 3ο γκολ καλό θα ήταν να υπογραμμίσουμε πως τα ρεκόρ της Σίτι δεν είναι απολύτως τίποτα μπροστά στα γρηγορότερα χατ- τρικ όλων των εποχών, στο αγγλικό πρωτάθλημα. Το απόλυτο ρεκόρ το κατέχει ακόμη ο Σαντιό Μανέ, σε μόλις 2’.56’’ σ’ ένα Σαουθάμπτον- Άστον Βίλα 6-1 του 2015 και το αμέσως επόμενο ο Ρόμπι Φάουλερ σε 4’.33’’ σ’ ένα Λίβερπουλ- Άρσεναλ (3-0) του 1994.

 Ανεξάρτητα πάντως από τα όποια ρεκόρ, για τον Γκουαρντιόλα ήταν μία σημαντική ένεση αυτοεκτίμησης γιατί σε τέσσερις ημέρες θα προσπαθήσει ν’ ανατρέψει τα πάντα μες στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», χωρίς τον τραυματία, τουλάχιστον για τις επόμενες 10 εβδομάδες, Ακάντζι πιθανότατα όμως και τον Χάλαντ που εγκατέλειψε τον αγωνιστικό χώρο του «Etihad» κουτσαίνοντας και πιάνοντας το γόνατό του.