Ήταν ή δεν ήταν; Για τον βρετανικό Τύπο ήταν «τεράστιο, σαν σπίτι», για τον προπονητή της Έβερτον, Ντέιβιντ Μπόγιες επίσης. Όπως επίσης καθαρή παράβαση θεωρήθηκε και για χιλιάδες ακόμη τηλεθεατές που είδαν ξαφνικά τον Μαγκουάιρ και τον Ντε Λιχτ να «γκρεμίζουν» τον Άσλεϊ Κόουλ στην περιοχή, είτε με το κορμί τους, είτε τραβώντας του τη φανέλα. Μέχρι και ο Μάντλεϊ πείστηκε για το αυτονόητο, όταν όμως ο Var τον έστειλε να ξαναδεί τη φάση στο μόνιτορ αντέστρεψε την αρχική του απόφαση.

 Τι θα άλλαζε; Πολλά ή και τίποτα. Γιατί σε κάτι τέτοιες στιγμές οι υποθέσεις του τύπου «εάν η εκτέλεση ήταν εύστοχη» ή  «εάν θα ήταν άστοχη», δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα. Το βέβαιο είναι πως παρακολουθήσαμε ένα παιχνίδι τριών ταχυτήτων, έως το 70ο λεπτό μ’ έναν αφοπλιστικό μονόλογο της Έβερτον, που ήδη προηγείτο 2-0 έως το 33’. Από το 70’ έως το 93’ με μία απελπισμένη αντίδραση των «Κόκκινων Διαβόλων» να φτάσουν, υπό την καθοδήγηση του αρχηγού τους, Μπρούνο Φερνάντες τουλάχιστον στην ισοπαλία και από το 93’ έως το 98’ με το ανεξιχνίαστο θρίλερ του πέναλτι.

 Η ισοπαλία είναι δεδομένο ότι αδικεί την Έβερτον, που από τότε που ξανά υποβλήθηκε στη θεραπεία- Μόγιες πέτυχε το 6ο συνεχόμενό της θετικό αποτέλεσμα μαζεύοντας 14 από τους 18, διαθέσιμους βαθμούς. Και από την άλλη σώζει μία κάκιστη, αργή και ασύνδετη Γιουνάιτεντ που γλίτωσε μόνο με Var την 4η της ήττα στα πέντε τελευταία παιχνίδια.

 Η ομάδα του Αμορίμ, που προ δύο εβδομάδων παραδέχτηκε πως «ίσως να είναι η χειρότερη Μάντσεστερ όλων των εποχών», παρέμεινε κολλημένη στη 15η θέση με μόλις 30 βαθμούς, ούτε κοντά, ούτε όμως και πολύ μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού, πράγμα που σημαίνει ότι οι μοναδικοί τρόποι να ξαναβγεί του χρόνου στην Ευρώπη θα είναι να κατακτήσει είτε το Κύπελλο Αγγλίας, είτε το Europa League.

 Για την καταστροφική διαχείριση του Τζιμ Ράτκλιφ, του Mister Ineos που ξόδεψε πέρυσι 6 δις ευρώ για ν’ αποκτήσει το 25% της ομάδας, αλλά και τον πρώτο λόγο στο ποδοσφαιρικό τμήμα, μία ενδεχόμενη απώλεια από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα σήμαινε μία επιπλέον ζημιά στα ήδη κατακόκκινα οικονομικά του συλλόγου το οποίο, σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση εμφανίζει τρύπα άνω των 350εκ. ευρώ.

 Ο Ράτκλιφ, που πρωτίστως ως επιχειρηματίας είχε προσπαθήσει, το 2022 ν’ αγοράσει και την Τσέλσι από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς, για να συμμαζέψει το οικονομικό χάος που παρέλαβε στο Μάντσεστερ θεώρησε σωστό ν’ απολύσει 250 υπαλλήλους της ομάδας (τον επόμενο μήνα, άλλοι 200 επίσης κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους), να κόψει γέφυρες με παλιές δόξες του συλλόγου, in primis τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, κι όλα αυτά για να υποσχεθεί την κατασκευή ενός νέου, μεγαλύτερου και κυρίως σύγχρονου γηπέδου γιατί το παλιό «Ολντ Τράφορντ», με ανεξέλεγκτη εισβολή ποντικιών ή με τη στέγη να μπάζει νερά δεν είναι πλέον λειτουργικό. Ακόμη όμως κι αυτό το πρότζεκτ χρίζει, στην πράξη πολύ καλύτερης μελέτης γιατί στην πορεία ξεπεράστηκε, κατά πολύ ο αρχικός προϋπολογισμός. Και όλα αυτά την ώρα που οι φίλαθλοι «βράζουν» ζητώντας, με το δίκιο τους παίκτες, αντί για νέα στέγη…