Ο 49χρονος, λοιπόν Κροάτης τεχνικός που ανέλαβε τους «Αγίους» στις 23 Δεκεμβρίου έχει πανηγυρίσει μόνο δύο νίκες στα 12 παιχνίδια που βρίσκεται στον πάγκο τους: μία με τη Σουόνσι, στο Κύπελλο Αγγλίας (3-0) και μία εκτός έδρας με την Ίπσουιτς (1-2) για το πρωτάθλημα. Δεν έχει ούτε μία ισοπαλία, αλλά 10 ήττες, από τις οποίες τις τρεις τελευταίες συνεχόμενες: 1-3 από τη Μπόρνμουθ, 0-4 από τη Μπράιτον και 4-0 από την Τσέλσι.
Διαβάστε επίσης...
Το κακό είναι ότι το Σάββατο, η ομάδα ταξιδεύει στο Λίβερπουλ κι επειδή δεν χρειάζεται να είναι κανείς πυρηνικός επιστήμονας για να καταλάβει τι θα γίνει, ο Γιούριτς θα έχει στη διάθεσή του δέκα ακόμη, εναπομείναντα παιχνίδια της Premier για να διορθώσει κάπως την κατάσταση. Εάν, για παράδειγμα καταφέρει να μαζέψει τουλάχιστον 13 βαθμούς, καλώς. Εάν όμως όχι, θα έχει ισοφαρίσει το ρεκόρ της Ντέρμπι 2007-’08, το χειρότερο όλων με μόλις 11 βαθμούς σε μία σεζόν.
Αυτή τη στιγμή η ομάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση με μόλις 9 βαθμούς σε 27 παιχνίδια με 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 22 ήττες, από τις οποίες στις εννέα βρίσκεται το χεράκι του Γιούριτς που «ταξιδεύει», που λέει ο λόγος με μέσο όρο 0.3 πόντους ανά αγώνα. Πάνω κάτω τον ίδιο που είχε και ως προπονητής της Ρόμα τον Νοέμβριο, όταν αντικαταστάθηκε από τον Κλάουντιο Ρανιέρι αφήνοντας τους Giallorossi δύο βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Ουραγός, βέβαια η ομάδα βρισκόταν και πριν τον ερχομό του Κροάτη, απλά με τον Γιούριτς τα πήγε ακόμη χειρότερα φτάνοντας στο σημείο να βρίσκεται σήμερα στο -8 από τις προτελευταίες Λέστερ και Ίπσουιτς που, θεωρητικά θρέφουν ακόμη κάποιες ελπίδες σωτηρίας.
Σε αντίθεση με την ήδη καταδικασμένη Σαουθάμπτον, στην οποία οι bookmakers δίνουν τόσες πιθανότητες παραμονής όσες θα ήταν να δούμε τον Ντέιβιντ Μπέκαμ να υποδύεται τον νέο Τζέιμς Μποντ. Η’ την Μέγκαν Μαρκλ να εκλεγεί η επόμενη πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. (Έχει γούστο…).