Η ανάγκη των αντιπάλων υπερισχύει της ποιοτικής διαφοράς στον αγωνιστικό χώρο ή η ίδια η ομάδα λειτουργεί με τις εναπομείναντες δυνάμεις της και αποφάσισε να φορτσάρει στον θεσμό του Κυπέλλου. Κάνει δηλαδή διαχείριση δυνάμεων για άλλους δύο σημαντικούς αγώνες, ημιτελικό και τελικό.

Αυτό είναι μεγαλύτερη παγίδα για τον προπονητή και τους παίκτες. Η σταδιακή χαλάρωση δεν θα δώσει την κατάλληλη στιγμή την απαιτούμενη ώθηση ώστε να διεκδικήσουν με αξιώσεις τον στόχο που έμεινε, με αποτέλεσμα η κοιλιά που θα γίνει να φτάσει μέχρι το καλοκαίρι. Θα υπάρξουν ενδεχομένως ένας –δύο αγώνες , η εξαίρεση, που θα εμφανιστεί καλή η ομάδα και μέχρι εκεί. Η πορεία δεν ήταν προδιαγεγραμμένη. Η απώλεια της τετράδας δεν ήρθε σήμερα. Προέκυψε από την συνολική παρουσία, ειδικά στους αγώνες εντός έδρας και με υποδεέστερες θεωρητικά αντιπάλους.

Η τακτική και η εφαρμογή της εξαρτάται αποκλειστικά από τους παίκτες. Όταν αυτοί δεν ανταπεξέρχονται στις απαιτήσεις είναι αδύνατον να προχωρήσουν ψηλότερα. Το δυναμικό της ομάδας δεν μπορεί να υπολογίζει ότι μία θέση ανάμεσα στην 7η και την 9η πείθει κανέναν ότι αυτό μπορούσαν να πετύχουν. Αξίζουν πολύ περισσότερο, γιατί ατομικά ο καθένας έχει προδιαγραφές για υψηλότερες θέσεις και στο χέρι τους είναι να αποδείξουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Αν η χρονιά είναι χαμένη τότε θα πρέπει να μας πούνε πως θα είναι πετυχημένη η επόμενη.

Η Γουίγκαν αποδεικνύεται κακός μπελάς. . Έχει χτίσει ένα αήττητο σερί έξι αγώνων. Τελευταία ήττα από την Λίβερπουλ στις 16/12/2009. Πήγε στο Άνφιλντ έχοντας την χειρότερη επίθεση της P.L. με 25 τέρματα, το χειρότερο ποσοστό ευκαιριών που μετέτρεψε σε γκολ με 8,4% και ρεκόρ εκτός έδρας 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και 8 ήττες. Χρονικά ήταν μια καλή στιγμή γιατί δείχνει από τον Φεβρουάριο ότι έχει μπει σε μία καλή φόρμα. Στους έξι τελευταίους αγώνες είχε 4 ισοπαλίες, 1 νίκη και 1 ήττα. Η νίκη της είναι η πρώτη που πετυχαίνει στην έδρα της Λίβερπουλ σε όλες τις διοργανώσεις.

Διαβάστε την υπόλοιπη ανάλυση στο overlap.gr