Οι δύο προπονητές, στον αγώνα του Άνφιλντ, είχαν κοινό παρονομαστή την δυσαρέσκεια του κόσμου για τα αποτελέσματα των ομάδων τους την φετινή χρονιά. Στα πρόσωπά τους ξέσπασε η πλειοψηφία των οπαδών για τους χαμένους στόχους στο πρωτάθλημα και την κατά γενική ομολογία μέτρια πορεία που έκαναν την περίοδο που διανύουμε.

Το παιχνίδι ήταν κακό ποιοτικά , χωρίς συνεργασίες, αυτοματισμούς, ομαδικές προσπάθειες, ατομικές εξάρσεις. Κινήθηκε σε ένα τακτικό μοτίβο συνεχούς επίθεσης από την μεριά της Λίβερπουλ και αμυντικής προσήλωσης από την Άστον Βίλλα. Το γεγονός ότι η Βίλλα χρειαζόταν βαθμό ή βαθμούς για να αισθάνεται ασφαλής έπαιξε ρόλο στο θέαμα που παρακολουθήσαμε.

Αναπόφευκτα λοιπόν η ρήση «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» έγινε σημαία για τους φιλοξενούμενους από την στιγμή μάλιστα που προηγήθηκαν στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης. Η τακτική συμπεριφορά τους άλλαξε άρδην σε συνδυασμό με την πίεση των γηπεδούχων και η μόνη επιδίωξη τους ήταν η διατήρηση του αποτελέσματος μέχρι την λήξη του αγώνα.

Ο Νταλγκλίς προσπαθεί να αξιοποιήσει τους παίκτες της ομάδας του κάνοντας πολλές τακτικές αλλαγές στην διάρκεια των ενενήντα λεπτών του αγώνα. Το ότι δεν βγαίνουν τα αποτελέσματα είναι το βασικό κομμάτι του προβλήματος και αφορά την γενικότερη συμπεριφορά των παικτών, την συνοχή της ομάδας, την ποιότητα τους, το καθαρό μυαλό στην διάρκεια του παιχνιδιού. Η έλλειψη ψυχραιμίας και η νευρικότητα που κυριαρχεί σε χρονικά σημεία του παιχνιδιού αποτελεί στοιχείο κακής λειτουργία των παικτών.

Διαβάστε την υπόλοιπη ανάλυση στο overlap.gr