Oι «νερατζούρι» έψαχναν την τρίτη σερί νίκη τους στη Serie A, θέλοντας να βρεθούν εκ νέου μόνοι στην κορυφή και να εκμεταλλευτούν τυχόν στραβοπάτημα της Φιορεντίνα που ταξιδεύει στη Γένοβα για να αντιμετωπίσει τη Σαμπντόρια.

Η «γκρανάτα» από την άλλη προερχόταν από πέντε σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα (δύο ισοπαλίες, τρεις ήττες) και ζητούσε οπωσδήποτε το «τρίποντο», έτσι ώστε να βρεθεί πιο κοντά στην πρώτα πεντάδα. Ωστόσο, ένας παίκτης για τον οποίο η Ίντερ έδωσε «μάχη» με τη Μίλαν για να τον κάνει δικό της, δαπανώντας τελικώς 40 εκατομμύρια ευρώ, έμελλε να κρίνει το ματς με το πρώτο του τέρμα στη σεζόν! Ο λόγος για τον Ζόφρεϊ Κοντογκμπιά.

Το πρώτο μέρος δεν είχε πολλές ευκαιρίες, με τους γηπεδούχους όμως να χάνουν την πιο σημαντική τους στο 30', για να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Μπενάσι σημάδεψε με τρομερό σουτ του δοκάρι. Ένα λεπτό μετά όμως, οι Μιλανέζοι δεν... λάθεψαν.

Έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ο Κοντογκμπιά βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στη μικρή περιοχή και με κοντινό σουτ βρήκε δίχτυα για να «γράψει» το 1-0 για την ομάδα του! Αυτό ήταν το πρώτο τέρμα του Γάλλου μέσου με τη φανέλα της Ίντερ, με την οποία μάλιστα μέχρι στιγμής δεν είχε πραγματοποιήσει τις καλύτερες εμφανίσεις...

Το δεύτερο μέρος, ανήκε στην Τορίνο. Μέσα σε πέντε λεπτά, η εστία του Χαντάνοβιτς απειλήθηκε τρεις φορές, από τους Κουαλιαρέλα (2) και Μπελότι, με τον Σλοβένο πορτιέρο όμως να αντιδρά σωστά και να κρατάει το μηδέν.

Οι «νερατζούρι» αμύνονταν, η «γκρανάτα» πίεζε, ωστόσο οι Κουαλιαρέλα (80') και Βίβες (88') απέτυχαν και πάλι να νικήσουν τον Χαντάνοβιτς, για να παραμείνει το 1-0!

Έτσι, η Ίντερ έφτασε σε μία σημαντικότατη νίκη, η οποία την έφερε μόνη στην κορυφή και στο +3 από τη Φιορεντίνα, που το βράδυ (21:45) αντιμετωπίζει τη Σαμπντόρια, στη Γένοβα.

Πηγή: sdna.gr