Η αναμέτρηση είχε αρκετά καλό ρυθμό στην αρχή της, με τον Μπριένζα να απειλεί στο 7' για τους γηπεδούχους και τους φιλοξενούμενους να απαντούν με τις ευκαιρίες των Ινσίνιε (10') και Καγεχόν (12'). Ένα εφτάλεπτο όμως ήταν αρκετό για την Μπολόνια ώστε να δώσει... σφαλιάρα στο σύνολο του Σάρι.

Αρχικά, ο Ντιαβαρά «σέρβιρε» στον Ντέστρο ο οποίος έμεινε όρθιος από το μαρκάρισμα και με ωραίο τελείωμα «έγραψε» το 1-0 (14') ενώ εφτά λεπτά αργότερα, ο Ροσετίνι πήρε την κεφαλιά μετά το κόρνερ και σημείωσε το δεύτερο τέρμα της ομάδας του!

Οι «παρτενοπέι» προσπάθησαν να αντιδράσουν πριν το ημίχρονο, ωστόσο οι Ινσίνιε (33') και Καγεχόν (35') δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα, όπως και στο 49ο λεπτό, με το σουτ του Άλαν να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας, οι «ροσομπλού» έφτασαν και σε τρίτο τέρμα, με τον Ντέστρο να πιάνει το σουτ, τον Ρέινα να αντιδρά λανθασμένα και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 3-0. Η Νάπολι... ξύπνησε, αλλά ήταν ήδη αργά. Ο Ιγκουαΐν βρήκε και πάλι στόχο, μειώνοντας σε 3-2 με τέρματα στο 87' και το 90', διαμορφώνοντας απλώς το τελικό σκορ.

Έτσι, λίγες μέρες μετά τη νίκη στο ντέρμπι με την Ίντερ, απώλεσε την κορυφή με την τελευταία πλέον να βρίσκεται μόνη σε εκείνη...