Οι «βιόλα» ήθελαν να εκμεταλλευτούν το στραβοπάτημα των «παρτενοπέι» και να βρεθούν μόνοι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, υποδεχόμενοι την ομάδα του «Φρίουλι».

Το σύνολο του Πάουλο Σόουζα άρχισε δυναμικά το ματς, απειλώντας μόλις στο 3' με τον Κάλινιτς, ωστόσο ο Καρνέζης πραγματοποίησε δύσκολη επέμβαση και κράτησε το μηδέν. Στο 26ο λεπτό όμως, δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Ο Μπαντέλ έκανε το σουτ, η μπάλα άλλαξε πορεία κοντράροντας στον Κάλιντις και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0 των γηπεδούχων. Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να φτάσουν στην ισοφάριση λίγο αργότερα, με το σουτ του Βίντμερ όμως να βρίσκει στο δοκάρι στο 31ο λεπτό.

Η Ουντινέζε έδειχνε ανήμπορη να απειλήσει ουσιαστικά στο δεύτερο ημίχρονο κι η ομάδα της Φλωρεντίας έφτασε στο 2-0 στο 62ο λεπτό, έπειτα από πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Μπαντού κι εκτέλεσε εύστοχα ο Ίλισιτς.

Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο 86ο λεπτό, με τον Ροντρίγκες να διαμορφώνει το 3-0, το οποίο έφερε τη Φιορεντίνα πάνω από τη Νάπολι, μόνη στη δεύτερη θέση και στο -1 από την Ίντερ.

Αταλάντα-Παλέρμο 3-0

«Καθαρίζοντας» από το πρώτο ημίχρονο, η Αταλάντα νίκησε 2-0 την Παλέρμο στο Μπέργκαμο και πλησίασε στο -3 από τις προνομιούχες θέσεις της βαθμολογίας!

Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων μέσα σε οχτώ λεπτά, χάρη σε γκολ των Ντένις (18') και Τσερούμπιν (26'), πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-0.

Η ομάδα της Σικελίας δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο δεύτερο μέρος ενώ η ομάδα του Μπέργκαμο έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μιγκλάτσιο με απευθείας κόκκινη κάρτα (77').

Ακόμα κι έτσι όμως, η Αταλάντα βρήκε και τρίτο τέρμα με τον Ντε Ρόον, «γράφοντας» το 3-0, φτάνοντας σε μία σημαντική νίκη, η οποία την έφερε στο -3 από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Φροζινόνε-Κιέβο 0-2

Σε ένα ματς δίχως πολλές φάσεις, η Κιέβο εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της και πέρασε από την έδρα της Φροζινόνε (2-0).

Οι δύο ομάδες παλεύουν για να «ξεκολλήσουν» από τα χαμηλά της βαθμολογίας κι ήθελαν τη νίκη για να το καταφέρουν.

Το ματς όπως προαναφέρθηκε δεν είχε πολλές ευκαιρίες όμως οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, αρχικά στο 50' όταν ο Ντιονίσι αστόχησε για πολύ λίγο κι έπειτα στο 54', όταν ο Παγκανίνι σημάδεψε το δοκάρι.

Όλα έδειχναν πως η αναμέτρηση θα λήξει ισόπαλη, ωστόσο τα γκολ των Παλόστσι (89') και Μετζορίνι (90+4') ήταν αρκετά για να δώσουν στην Κιέβο μία σημαντική νίκη, η οποία την έφερε στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Βερόνα-Έμπολι 0-1

Δίχως νίκη έπειτα από 15 αγωνιστικές παρέμεινε η ουραγός Ελλάς Βερόνα, η οποία ηττήθηκε εντός έδρας από την Έμπολι 1-0.

Το πρώτο μέρος έληξε δίχως τέρματα, ωστόσο κι οι δύο ομάδες είχαν καλές ευκαιρίες να προηγηθούν, με αποκορύφωμα εκείνη του Λούκα Τόνι στο 36', ο οποίος όμως νικήθηκε από τον Σκορούπσκι.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν και πήραν προβάδισμα στο 62ο λεπτό, όταν ο Κόστα νίκησε με δεύτερη προσπάθεια του Γκολίνι για να «γράψει» το 1-0 για την ομάδα του, το οποίο έμεινε μέχρι τέλους. 

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής στη Serie A

Παρασκευή, 4/12

Λάτιο-Γιουβέντους 0-2
(7' αυτ. Τζεντιλέτι, 32' Ντιμπάλα)

Σάββατο, 5/12

Τορίνο-Ρόμα 1-1
(90’+4’ Λόπες - 83’ Πιάνιτς)

Ίντερ-Τζένοα 1-0
(59’ Λιάγιτς)

Κυριακή, 6/12 (16:00)

Μπολόνια-Νάπολι 3-2
(14’, 60’ Ντέστρο, 21’ Ροσετίνι - 87’, 90’ Ιγκουαΐν)

Αταλάντα-Παλέρμο 3-0
(18’ Ντενίς, 25’ Τσερουμπίν, 76’ αποβολή Μιλιάκιο, 79’ Ντε Ρουν)

Φιορεντίνα-Ουντινέζε 3-0
(26’ Μπαντέλ, 62’ Ίλιτσιτς, 86’ Ροντρίγκες)

Φροζινόνε-Κιέβο 0-2
(89’ Παλόσκι πεν., 90’ Μεγκιορίνι, 90’ αποβολή Πέπε)

Βερόνα-Έμπολι 0-1
(61’ Ντα Κόστα)

Σαμπντόρια-Σασουόλο (19:00)
Κάπρι-Μίλαν (21:45)