Η αλήθεια είναι πως λίγοι περίμεναν τους «λατσιάλι» να προκαλέσουν... σοκ στους Μιλανέζους όμως φαίνεται πως η πρόκριση στους «8» του κυπέλλου Ιταλίας, κόντρα στην Ουντινέζε (2-1), τους έδωσε την απαραίτηση ώθηση!

Το σύνολο του Στέφανο Πιόλι φρόντισε να «παγώσει» το «Σαν Σίρο» στο 5ο λεπτό, όταν ο Καντρέβα έπιασε τελείως κοιμώμενη την άμυνα των γηπεδούχων και με ωραίο σουτ έπειτα από κόρνερ, στα όρια της μεγάλης περιοχής, βρήκε δίχτυα για το 1-0!

Η Ίντερ ήταν κάθε άλλο παρά απειλητική, με τους Ρωμαίους να αμύνονται εξαιρετικά και μάλιστα να χάνουν καλή ευκαιρία να πάνε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-0, ωστόσο ο Καντρέβα αυτή τη φορά ήταν άστοχος (44').

Το σύνολο του Ρομπέρτο Μαντσίνι κατάφερε να βρει αντίδραση στο 61ο λεπτό, με τον Ικάρντι να τελειώνει ιδανικά τη φάση και να φέρνει το ματς στα ίσα. Ο Φελίπε Μέλο όμως φρόντισε να γίνει μοιραίος, δείχνοντας για άλλη μία φορά τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του...

Αρχικά, υπέπεσε σε πέναλτι στο 86ο λεπτό, το οποίο ο Καντρέβα με δεύτερη προσπάθεια (απέκρουσε ο Χαντάνοβιτς) μετουσίωσε σε γκολ ενώ με τη συμπλήρωση 90 λεπτών έκανε ένα βίαιο μαρκάρισμα στον Μπίγκλια κι αντίκρισε την κόκκινη κόρτα!

Το μόνο που άλλαξε ήταν ο αριθμός των παικτών (και) των φιλοξενούμενων, καθώς ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς είδε δεύτερη κίτρινη κι έφυγε για τα αποδυτήρια (90+2').

Έτσι, η Λάτσιο κατάφερε να φύγει με μία τεράστια νίκη και να βάλει... φωτιά στο πρωτάθλημα! Η Ίντερ ναι μεν παραμένει πρώτη, ωστόσο έναν βαθμό πίσω της βρίσκονται οι Νάπολι και Φιορεντίνα ενώ η... αγριεμένη Γιουβέντους που συνεχίζει την αντεπίθεσή της, έχει μειώσει στους τρεις.