Νάπολι-Κάρπι 1-0

Στο «Σαν Πάολο», οι «παρτενοπέι» ήταν εκείνοι που κυριαρχούσαν, ωστόσο δυσκολεύονταν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Παρόλα αυτά, το γκολ του Καγεχόν στο 51' θα έπρεπε να είχε ανοίξει το σκορ, ωστόσο ο βοηθός είδε οφσάιντ -σε μία δύσκολη φάση- ακυρώνοντας το τέρμα.

Πέντε λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Μπιάνκο αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα κι αποβλήθηκε, γεγονός το οποίο εκμεταλλεύτηκε το σύνολο του Σάρι...

Στο 69' κέρδισε πέναλτι έπειτα από μαρκάρισμα του Νταπρέλα, ο Ιγκουαΐν ευστόχησε και με το 24ο του γκολ σε 24 παιχνίδια πρωταθλήματος, «έγραψε» το 1-0.

Εκείνο έμεινε μέχρι τέλους κι η Νάπολι θα ταξιδέψει στο Τορίνο την επόμενη αγωνιστική, για να αντιμετωπίσει τη Γιουβέντους, έχοντας... αέρα δύο βαθμών.

Φροζινόνε-Γιουβέντους 0-2

Στο πρώτο γύρο, η «Γηραιά Κυρία» είχε έρθει ισόπαλη με τη Φροζινόνε (1-1) στο Τορίνο και σήμερα (7/2), λίγο έλειψε να καταφέρει η τελευταία να σταματήσει το σερί της με πολύ καλή, αμυντική, εμφάνιση.

Το σύνολο του Αλέγκρι... χτυπούσε συνεχώς την πόρτα όμως δεν μπορούσε να την ανοίξει με τίποτα, άλλοτε λόγω του τερματοφύλακα (Λεάλι) κι άλλοτε λόγω του του δοκαριού, το οποίο σταμάτησε τον Ντιμπάλα στο 72'.

Ένα λεπτό αργότερα όμως, το... ρόδι έσπασε, καθώς ο Σάντρο «σέρβιρε» εξαιρετικά στον Κουαδράδο κι εκείνος με κοντινό πλασέ «έγραψε» το 1-0.

Μάλιστα, η Γιουβέντους έβαλε και κερασάκι στην τούρτα, με τον Ντιμπάλα να διαμορφώνει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων το 2-0 και την επόμενη αγωνιστική, υποδεχόμενη την Νάπολι, έχει την ευκαιρία με νίκη (15η σερί εάν την πετύχει) να βρεθεί μόνη στην κορυφή, έπειτα από πολύ καιρό.

Αξίζει να σημειωθεί πως με τις 14 σερί νίκες στο πρωτάθλημα, οι «μπιανκονέρι» έχουν το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία της Serie A, με την Ίντερ να κατέχει την κορυφή με 17, το 2007. 

Μίλαν-Ουντινέζε 1-1

Το σκορ άνοιξε στο 17ο λεπτό ο άλλοτε παίκτης των Μιλανέζων, Αρμέρο. Ο Τζανλουίτζι Ντοναρούμα πραγματοποίησε δύο εντυπωσιακές επεμβάσεις σε προσπάθειες των Τερό και Κουζμάνοβιτς αντίστοιχα, ωστόσο ο αριστερός μπακ της Ουντινέζε ακολούθησε την φάση κι από κοντά σημείωσε το 1-0!

Η απάντηση από τη Μίλαν ήρθε τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, όταν ο Μπάκα άφησε ωραία στον Νιάνγκ κι εκείνος τελείωσε ιδανικά τη φάση για να φέρει το ματς στα ίσα. Από εκεί και πέρα, ακολούθησε ένας μονόλογος για το σύνολο του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς.

Στο 55' ο Καρνέζης με πολύ δύσκολη επέμβαση νίκησε τον Μπάκα ενώ η κεφαλιά του Κολομβιανού επιθετικού δεν βρήκε για λίγο τον στόχο στο 68ο λεπτό. Η μεγαλύτερη ευκαιρία όμως χάθηκε στο 82', όταν ο Μπερτολάτσι με σουτ σημάδεψε το δοκάρι!

Έτσι, το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους κι οι «ροσονέρι» παρέμειναν στην 6η θέση και στο -1 από την 5η Ρόμα, που το βράδυ μπορεί να αυξήσει τη διαφορά στους τέσσερις βαθμούς, εάν νικήσει τη Σαμπντόρια στη Ρώμη.

Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής:

Σάββατο

Μπολόνια - Φιορεντίνα 1-1 (63' Τζακερίνι / 59' Μπερναρντέσκι)

Τζένοα - Λάτσιο 0-0

Κυριακή

Βερόνα - Ίντερ 3-3 (12' Χελάντερ, 16' Πιζάνο, 57' Ιονίτσα / 8' Μουρίγιο, 61' Ικάρντι, 78' Πέρισιτς)

Νάπολι - Κάρπι 1-0 (69' πέν. Ιγκουαΐν)

Τορίνο - Κιέβο 1-2 (19' Μπενάσι / 34' αυτ. Μπρούνο Πέρες, 72' πέν. Μπίρσα)

Φροζινόνε - Γιουβέντους 0-2 (73' Κουαδράδο, 90' Ντιμπάλα)

Σασουόλο - Παλέρμο 2-2 (45' Ντεφρέλ, 50' Μισιρόλι / 30' Φράνκο Βάσκες, 53' Τζούρτζεβιτς)

Μίλαν - Ουντινέζε 1-1 (48' Νιανγκ / 17' Αρμέρο)

Αταλάντα - Έμπολι (19:00)

Ρόμα - Σαμπντόρια (21:45)