Παρότι δεν έπιασαν τρομερή απόδοση, κατάφεραν να πάρουν το «τρίποντο» στο Μπέργκαμο, με τον Μπουφόν να κάνει ρεκόρ στη Serie A!

Σε ένα πρώτο μέρος με λίγες ουσιαστικές ευκαιρίες, η «Γηραιά Κυρία» κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη 1-0 στο σκορ, έπειτα από γκολ του Μπαρτσάλι, ο οποίος τελείωσε ωραία τη φάση έπειτα από ασίστ του Μάντζουκιτς.

Μάλιστα, αυτό ήταν μόλις το δεύτερο γκολ του έμπειρου αμυντικού για την ομάδα του στα πέντε χρόνια που αγωνίζεται σε εκείνη. Το παράδοξο; το πρώτο του ήταν πάλι κόντρα στην Αταλάντα!

Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξαν πολλά, όσον αφορά την εικόνα του αγώνα. Το σύνολο του Αλέγκρι διαχειριζόταν το προβάδισμά του, με την Αταλάντα να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά.

Αυτό που άλλαξε ήταν το τελικό σκορ, καθώς στο 86ο λεπτό ο Λεμινά με εκπληκτική ατομική προσπάθεια κι ανάλογο τελείωμα, νίκησε τον Σπορτιέλο για να διαμορφώσει το 2-0.

Έτσι, η Γιουβέντους έμεινε μόνη της στην κορυφή και στο +3 από τη Νάπολι.

Σασουόλο-Μίλαν 2-0

Το σύνολο του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς μπήκε πολύ πιο δυνατά στο ματς, χάνοντας καλές ευκαιρίες με τον Χόντα (7', 8'), με το γκολ όμως να έρχεται από την αντίθεση πλευρά...

Στο 27ο λεπτό ο Ντάνκαν εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το κόρνερ και βρήκε δίχτυα για να «γράψει» το 1-0. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν πάει στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-0, εάν ο Ντοναρούμα δεν απέκρουε το σουτ του Μπεράρντι στο 45'.

Οι «ροσονέρι» στο δεύτερο μέρος δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να αντιδράσουν και μάλιστα δέχθηκαν και δεύτερο γκολ, όταν ο Σανσόνε από κοντά δεν είχε πρόβλημα να σημειώσει το 2-0.

Η Σασουόλο έμεινε με δέκα παίκτες στο 77', λόγω αποβολής του Ντεφρέλ όμως ακόμα κι έτσι οι φιλοξενούμενοι απέτυχαν να σημειώσουν έστω κι ένα γκολ...

Έτσι, η Μίλαν έφυγε για άλλη μία φορά ηττημένη από το «Μαπέι» σε αγώνα πρωταθλήματος, παρέμεινε στο -1 από την Ίντερ, το οποίο όμως μπορεί να γίνει -4 εάν το βράδυ επικρατήσει της Παλέρμο, την οποία κι υποδέχεται στο Μιλάνο.

Οι Έλληνες της Ιταλίας

Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης ξεκίνησε βασικός και έγινε αλλαγή στο 82' στη νίκη της Τζένοα επί της Έμπολι με 1-0. Ο Μάριος Οικονόμου έμεινε στον πάγκο στο 0-0 της Μπολόνια με την Κάρπι. Ο Ορέστης Καρνέζης δέχθηκε δύο γκολ στην ήττα της Ουντινέζε από την Φροζινόνε.

Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 4/3

Ρόμα-Φιορεντίνα 4-1
(22’ Ελ Σαραουΐ, 25’, 58’ Σαλάχ, 38’ Περότι - 45+3’ πεν. Ίλιτσιτς)

Σάββατο, 5/3

Βερόνα-Σαμπντόρια 0-3
(6’ Σοριάνο, 11’ Κασάνο, 30’ Χριστοδουλόπουλος)

Νάπολι-Κιέβο 3-1
(6’ Ιγκουαΐν, 38’ Κίρικες, 70’ Καγιεχόν - 2’ Ριγκόνι)

Κυριακή, 6/3 (16:00)

Τορίνο-Λάτσιο 1-1
(12’ Μπελότι - 78’ πεν. Μπίλια)

Μπολόνια-Κάρπι 0-0

Τζένοα-Έμπολι 1-0
(48’ Ρινγκόνι)

Αταλάντα-Γιουβέντους 0-2
(24’ Μπαρτσάλι, 86’ Λαμινα)

Σασουόλο-Μίλαν 2-0
(27’ Ντάνκαν, 72’ Σανσόνε)

Φροζινόνε-Ουντινέζε 2-0
(12’ Τσιοφάνι, 60’ Μπλανσάρ)

Ίντερ-Παλέρμο (21:45)