Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι πάντως που αιφνιδίασαν τους «μπιανκονέρι», απειλώντας με Αμπάτε (9') και Μπαλοτέλι (14'). Στην πρώτη περίπτωση, η σέντρα-σουτ από τα δεξιά βρήκε το δοκάρι ενώ ο «Σούπερ Μάριο» με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπουφόν που πραγματοποίησε τρομερή επέμβαση.

Τέσσερα λεπτά μετά όμως, ο «Μπάλο» εκτέλεσε το κόρνερ κι ο Άλεξ πήρε μία τρομερή κεφαλιά, νικώντας τον «Τζίτζι» για το 1-0! Από εκεί και πέρα όμως, η Γιουβέντους αφυπνίστηκε κι αντέδρασε.

Η πρώτη απειλή έγινε από τον Λιχτστάινερ, ο οποίος στο 22' δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ντοναρούμα. Πέντε λεπτά μετά όμως, ο Μπουφόν σημάδεψε τον Μάντζουκιτς, εκείνος άλλαξε την μπάλα με τον Μοράτα κι ο Κροάτης φορ τελείωσε ιδανικά τη φάση για να φέρει το ματς στα ίσα.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν πάει στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-1 όμως το διαγώνιο σουτ του Λιχτστάινερ μέσα από την περιοχή δεν βρήκε στόχο.

Το δεύτερο μέρος είχε εξαιρετικό ρυθμό, ευκαιρίες, δοκάρια και γκολ... Αρχικά, η Μίλαν έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανακτήσει το προβάδισμά της στο 51ο λεπτό, όταν ο -εκπληκτικός- Μπουφόν έκανε δύσκολη επέμβαση για να στείλει στο δοκάρι το σουτ του Μπαλοτέλι, με τον τελευταίο να βρίσκει δίχτυα με... κάρφωμα, γκολ φυσικά το οποίο ακυρώθηκε.

Η απάντηση από τη Γιουβέντους ήρθε με τη συμπλήρωση μίας ώρας, καθώς ο Πογκμπά με τρομερή εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Ντοναρούμα. Όπως αποδείχθηκε όμως, αυτό ήταν απλά μία προειδοποίηση...

Πέντε λεπτά μετά, ο Γάλλος άσος νίκησε τον Αμπάτε μέσα στη μεγάλη περιοχή και με... σκαστό σουτ, βρήκε δίχτυα για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του (2-1)!

Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι, με τη «Γηραιά Κυρία» να φέρνει στα μέτρα της τον αγώνα και να φτάνει στη νίκη που αύξησε τη διαφορά από τη Νάπολι στους 9 βαθμούς, η οποία βέβαια φιλοξενεί αύριο (10/4) την Ελλάς Βερόνα.

Από την άλλη, η Μίλαν παρέμεινε για 5ο σερί ματς μακριά από το «τρίποντο» (2 ισοπαλίες, 3 ήττες) κι η διαφορά των 7 βαθμών από την 5η και τελευταία προνομιούχο θέση μπορεί να φτάσει τους 10, εάν η Φιορεντίνα περάσει από την έδρα της Έμπολι.