Facebook Pixel Λίνα Σουλούκου: Η ανάδειξη από τον Ολυμπιακό στη Ρόμα
Ποδόσφαιρο
| 2023-04-18 22:48:00

Αυτή είναι η Σουλούκου που πήγε από τον Ολυμπιακό στη Ρόμα - Το αρνητικό παρελθόν με... ΠΑΟ!

Sportdog Team
Αυτή είναι η Σουλούκου που πήγε από τον Ολυμπιακό στη Ρόμα - Το αρνητικό παρελθόν με... ΠΑΟ!

Το προφίλ του πρώην στελέχους της ΠΑΕ Ολυμπιακός και η εμπλοκή της Λίνας Σουλούκου το 2017, σε δικαστική υπόθεση με... αντίπαλο τον Παναθηναϊκό!

Όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα, μία πολύ μεγάλη στιγμή ήρθε για τη Λίνα Σουλούκου, καθώς η πρώην Γενική Διευθύντρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ανέλαβε επίσημα ως νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο, αντικαθιστώντας στη θέση τον Πιέτρο Μπεράρντι που είχε αποχωρήσει τη Δευτέρα του Πάσχα (17/4).​

"Η Ρόμα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η Λίνα Σουλούκου ορίστηκε ως νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος & Γενική Διευθύντρια του Ομίλου. Θα αναλάβει καθήκοντα, με άμεση ισχύ, αφού ολοκληρώσει τις σχετικές εταιρικές διαδικασίες", ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση των Τζιαλορόσι.

Ποια είναι η Λίνα Σουλούκου

Η Λίνα Σουλούκου μεγάλωσε σε αθλητική οικογένεια, αφού ο πατέρας της ήταν τερματοφύλακας και αργότερα προπονητής. Η ίδια ασχολήθηκε με το βόλεϊ, ενώ κατά τη διάρκεια των σπουδών της εργάστηκε στο Τμήμα Ελέγχου Ντόπινγκ των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004.

Το 2007 ίδρυσε ένα εξειδικευμένο δικηγορικό γραφείο με την αδερφή της, Άσπα, υπηρετώντας εν συνεχεία ως γενικός σύμβουλος σε διαφορετικούς φορείς του ποδοσφαίρου. Από το 2018 ως το 2022 διετέλεσε Γενική Διευθύντρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως αναφέραμε και παραπάνω. Πριν προσληφθεί από τους Ερυθρόλευκους, η Λίνα Σουλούκου είχε γίνει θέμα συζήτησης το 2017 ως νομική εκπρόσωπος του Μικαέλ Εσιέν (ξανά μαζί με την αδερφή της Άσπα), στη δικαστική διαμάχη για το συμβόλαιο και τα χρωστούμενα τότε της ΠΑΕ Παναθηναϊκός προς τον Γκανέζο άσο.

Το 2019 διορίστηκε ως η πρώτη Αντιπρόσωπος Διαφορετικότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Συλλόγων (ECA), έχοντας ρόλο στο Εκτελεστικό Συμβούλιο το οποίο υπηρετεί ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου μέχρι σήμερα. Είναι επίσης μέλος της Εκπαιδευτικής Συμβουλευτικής Επιτροπής της ECA και της Κοινωνικής Ομάδας εργασίας της Επιτροπής Διαλόγου της UEFA, καθώς και μέλος της αντιπροσωπείας του ΕΕΣ για τη "Σύμβαση της UEFA για το μέλλον του ποδοσφαίρου".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags