Facebook Pixel Βαγγέλης Μαρινάκης - Μόντσα: Το μέλλον της Μόντσα περνάει και από τη Μαρίνα και από τον Μαρινάκη - Τι γράφει η διαθήκη Μπερλουσκόνι
Ποδόσφαιρο
| 2023-06-14 17:44:00

Το μέλλον της Μόντσα περνάει και από τη Μαρίνα και από τον Μαρινάκη - Τι γράφει η διαθήκη Μπερλουσκόνι

του Αλεσσάντρο Μερκιόρι
Το μέλλον της Μόντσα περνάει και από τη Μαρίνα και από τον Μαρινάκη - Τι γράφει η διαθήκη Μπερλουσκόνι

Πού αφήνει την ιταλική ομάδα μετά τον θάνατό του και τι αναφέρουν στην Ιταλία για τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και της Νότιγχαμ.

Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού και της Νόττινγκαμ Φόρεστ φαίνεται να εκδήλωσε το σοβαρότερο ενδιαφέρον, ανάμεσα στις προτάσεις επιχειρηματιών από τη Μέση Ανατολή και τις Ηνωμένες Πολιτείες για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της Μόντσα. Ο σύνδεσμος που εκτοξεύει τον Έλληνα εφοπλιστή στην κορυφή της λίστας των μεγάλων φαβορί είναι όμως ο Φρανσουά Μοντεστό, άλλοτε τεχνικός διευθυντής και των δύο του συλλόγων, κι από πέρυσι σύμβουλος μεταγραφών της Μόντσα.

Δεν πρόλαβαν, λοιπόν, καλά, καλά να σβήσουν τα φώτα γύρω από τη ζωή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και το μέλλον των «Brianzoli», θεωρητικά τουλάχιστον βρέθηκε ξαφνικά να ακροβατεί ανάμεσα στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα της μετά ιδιοκτήτη της εποχής. Που την είχε αναλάβει το 2018 στην 3η κατηγορία και οδήγησε στη Serie A, για πρώτη φορά στα 110 χρόνια ύπαρξης και που για μία χούφτα βαθμών, λίγο έλειψε να τη βγάλει και στην Ευρώπη μέσω Conference.

Για την ώρα, τα όσα δημοσιεύονται στον ιταλικό Τύπο βρίσκονται ακόμη στη νηπιακή φάση των κατ’ αρχήν συζητήσεων και όχι των σοβαρών, με την έννοια του χειροπιαστού προτάσεων. Ωστόσο είναι απόλυτα εύλογη η ανησυχία των φιλάθλων της: εν πάση περίπτωση των όποιων και όσων, γνήσιων, εναπομεινάντων γιατί σε μία πόλη που βρίσκεται μόλις 20χλμ από το Μιλάνο, αναπόφευκτα οι μισοί θα υποστηρίζουν την Ίντερ, οι άλλοι μισοί τη Μίλαν. Ελάχιστοι τη Μόντσα ή την ομώνυμη πόλη της που μέχρι τον ερχομό του Μπερλουσκόνι είχε, και έχει συνδυαστεί μ’ ένα από τα σημαντικότερα γκραν-πρι στην Ιστορία της Φόρμουλα 1.

 Γεγονός όμως είναι ότι πλέον, η ομάδα έγινε και μία πραγματικότητα του ιταλικού calcio. Και ότι ίσως θα γίνει ακόμη νωρίτερα εάν τα ποδοσφαιρικά ταλέντα που «ξεφούρνισε» κατά καιρούς ο τόπος, από τον Κοστακούρτα, στους Καζιράγκι, Μασάρο, Ντι Μπιάτζο, Αντονιόλι, Εβρά, Στρόπα, παλαιότερα τους Ραντίτσε, Μοντόνικο, Μπεκαλόσι δεν τροφοδοτούσαν, συστηματικά τις δύο μιλανέζικες. Μετά ήρθε ο «Καβαλιέρε» φέρνοντας μαζί του τους πρώτους «big»: Μπαλοτέλι, Μπόατενγκ, Πεσίνα, Πετάνια και στην ιστορική της πρώτη στο Campionato η άλλοτε μικρή, επαρχιακή ομάδα πετύχαινε αποτελέσματα που ούτε κι ο πλέον αισιόδοξος θα πίστευε: 0-1 στο Μιλάνο, την Ίντερ, 2-0 τη Νάπολι, 0-2 τη Γιουβέντους, στο Τορίνο, 1-0 πάλι τη Γιουβέντους στη Μόντσα, 2-3 στο Ούντινε, 2-2 εντός με την Ίντερ. Και τώρα, τι θα γίνει χωρίς τον Μπερλουσκόνι; Θα επαναλάβει η ομάδα και τη νέα σεζόν, τέτοιους ρυθμούς… Champions League;

Επισήμως, μέσω της διαθήκης (και της περιουσίας των 4δις ευρώ σε μετρητά, κι άλλων τόσων σε ακίνητα), που άφησε ο «Ντον Σίλβιο» στα πέντε του παιδιά και τον αδελφό του Πάολο, η Μόντσα παραμένει μία από τις 100, και πλέον εταιρίες που είχε ενσωματώσει στον αυτοκρατορικό γαλαξία της μητρικής Fininvest. Επίτιμος πρόεδρος είναι ο αδελφός του, μεγαλομέτοχος ο ιστορικός του φίλος και συνεργάτης, και επί εποχές Μίλαν, Αντριάνο Γκαλιάνι, εκτελεστική διευθύντρια όμως και τυπική ιδιοκτήτρια η μεγάλη του κόρη Μαρίνα.

Άγνωστο, και απόλυτα λογικό, ακόμη πρώιμο να εικάσει κανείς ποιες θα είναι οι προθέσεις της. Ενδιαφερόμενοι πάντως υπάρχουν: είτε θα λέγεται Μαρίνα, είτε… Μαρινάκης, ο όποιος φίλαθλος δικαιούται μία αντίστοιχη και ανάλογη με τον Μπερλουσκόνι, αξιόλογη συνέχεια.          


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπάει κάθε ρεκόρ ο Μαρινάκης με deal 60 εκατομμυρίων - Εμπλοκή Μέσι, Μπέκαμ και... Ίντερ Μαϊάμι! (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags