Facebook Pixel Ακραίο σενάριο: 7 ομάδες στο επόμενο Champions League
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-19 19:19:00

Το (ακραία)… ακραίο, σενάριο που μπορεί να χαρίσει στην Ιταλία 7 (!) θέσεις στο επόμενο Champions League!

Sportdog Team
Το (ακραία)… ακραίο, σενάριο που μπορεί να χαρίσει στην Ιταλία 7 (!) θέσεις στο επόμενο Champions League!

 Το σενάριο είναι, ακραία… ακραίο, ωστόσο πλήρως νόμιμο, γιατί καθόλα εντός κανονισμού. Εάν μία από τις Νάπολι ή Λάτσιο κατακτήσουν το επόμενο τρόπαιο, και δεν τερματίσουν στην πρώτη 4άδα της τελικής βαθμολογίας της Serie A και εάν μία από τις Μίλαν, Ρόμα ή Αταλάντα κατακτήσουν το επόμενο Europa League, και επίσης δεν τερματίσουν στις πέντε πρώτες, τότε η Ιταλία θα λάβει μέρος στο Champions League ‘24-’25 με 7 ομάδες.

 Το βέβαιο είναι ότι στο επόμενο format του Κυπέλου με τα «μεγάλα αφτιά», το οποίο από 32 εξαπλώνεται σε 36 ομάδες, η χώρα με τους περισσότερους βαθμούς στο ranking/ Uefa, ανάμεσα στις Ιταλία, Αγγλία, Γερμανία και Ισπανία, που έτσι κι αλλιώς θα έχουν 4 εκπροσώπους θα επιβραβευτεί με μία 5η θέση. Θέση, που αυτή τη στιγμή θα έπαιρνε η Ιταλία, που προηγείται έναντι της Γερμανίας και της Αγγλίας.

 Η επιβράβευση μίας 6ης θέσης μπορεί να έρθει μόνο εάν μία από τις Νάπολι ή Λάτσιο κατακτήσουν το τρόπαιο και δεν τερματίσουν στην πρώτη 4άδα της βαθμολογίας, ενώ μία 7η εάν μία από τις Μίλαν, Ρόμα ή Αταλάντα κατακτήσει το Europa League και επίσης δεν τερματίσουν στην πρώτη 4άδα ή 5άδα της Serie A. Ακραίο και απίθανο να συμβεί, έως αδύνατον, αλλά μπάλα είναι, ποτέ μην λες ποτέ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags