Ο αγώνας στο Φρίουλι άρχισε με την Ουντινέζε να πατάει καλύτερα, να βγαίνει σχετικά εύκολα μπροστά και τελικά να ανοίγει το σκορ στο 19ο λεπτό. Οι Φερνάντες και Ντι Νατάλε συνεργάστηκαν άψογα, με τον δεύτερο να σουτάρει στην κίνηση και να στέλνει την μπάλα -που κόντραρε λίγο και στον Τιάγκο Σίλβα- στα δίχτυα για το 1-0. Η Μίλαν ήθελε να αντιδράσει αλλά έδειχνε ανήμπορη να το κάνει και η Ουντινέζε -που σε λίγες μέρες θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στο Europa League- έβγαλε εύκολα το ημίχρονο με το προβάδισμα.

Με την έναρξη του β' μέρους οι Ροσονέρι ήταν πιο κινητικοί, προσπάθησαν να πιέσουν τους γηπεδούχους αλλά έτσι άφηναν πολλούς κενούς χώρους πίσω και η Ουντινέζε πλησίασε πολύ στο δεύτερο γκολ, που θα καθάριζε τον αγώνα, με την αντεπίθεση του Ντι Νατάλε αλλά ο Αρμέρο αντί να πάει προς την μπάλα για να πλασάρει, από την πάσα του αρχηγού του, περίμενε όσο χρειαζόταν ο Μεσμπά για να απομακρύνει τον κίνδυνο!

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έριξε στο ματς τον Μάξι Λόπες μήπως και βρει τη λύση στην επίθεση και τα πράγματα πήγαν ακριβώς όπως θα ήθελε! Στο 77' ο Ελ Σαραουί έκανε ένα ακίνδυνο σουτ αλλά ο Χαντάνοβιτς... έστρωσε με την απόκρουση του για τον Λόπες, που με πλασέ από κοντά άνοιξε λογαριασμό στη Μίλαν κάνοντας το 1-1. Οι Ροσονέρι πίστευαν, πλέον, στη νίκη και αφοιύ έχασαν μια καλή ευκαιρία με τους Ελ Σαραουί και Ρομπίνιο, έφτασαν στο 1-2 στο 85'!

Αυτή τη φορά ο Μάξι Λόπες ήταν ο δημιουργός καθώς έφυγε από δεξιά και γύρισε ωραία για τον Ελ Σαραουί, που με πλασέ στην κίνησε νίκησε τον Χαντάνοβιτς, έσπασε το φετινό αήττητο της Ουντινέζε στο Φρίουλι και έδωσε τρεις πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του!

Με αυτή τη νίκη η Μίλαν πήγε στους 47 βαθμούς, η Γιουβέντους ακολουθεί με 45 και δύο παιχνίδια λιγότερα, στην 3η θέση είναι πλέον η Λάτσιο με 42 και η Ουντινέζε -προσεχής αντίπαλος του ΠΑΟΚ- έπεσε στην 4η θέση μένοντας στους 41 βαθμούς.

Πηγή: gazzetta.gr