Γιατί ο Ολλανδός προπονητής, Τεν Χαγκ είχε αποφασίσει, με το έτσι θέλω να φέρει στο «Ολντ Τράφορντ» τον Καμερουνέζο, Αντρέ Ονανά υποβιβάζοντάς τον σε ρεζέρβα. Ο Ντε Χέα αρνήθηκε, αλλά δεν τα έβαψε και μαύρα. Τίμησε, μέχρι την τελευταία ημέρα το συμβόλαιό του με τη Γιουνάιτεντ και αφού «τσέπωσε» και τα 21εκ. ευρώ που, βάσει συμφωνίας του όφειλαν μετακόμισε στη Φλωρεντία, και τη Φιορεντίνα απόλυτα πεπεισμένος για μία νέα αρχή, αλλά και μία προσωπική επανεκκίνηση, στην κατεξοχήν Πόλη της Αναγέννησης. Τι έκανε όμως, ένα ολόκληρο χρόνο χωρίς γάντια;

 Πέρασε, ίσως, την ωραιότερη περίοδο της ζωής του. Πήγαινε, τρεις, με τέσσερις φορές την εβδομάδα για προπόνηση σ’ ένα κοντινό, στο «Ολντ Τράφορντ» γήπεδο. Πήγαινε εκδρομές σε Αγγλία, Σκωτία, Γαλλία ή για shopping στο Λονδίνο με τη σύζυγό του, Εντουρνέ και την κορούλα τους, Γιανάι. Έβγαινε για φαγητό, και μάλιστα κερνούσε τους πρώην συμπαίκτες του. Έπαιζε με τις ώρες padel και όταν του έμενε ελεύθερος χρόνος, είτε ασχολείτο με την εταιρία του eSports, είτε μελετούσε και ζύγιζε προσεκτικά τις προτάσεις, από τη Νιουκάσλ, την Ίντερ Μαϊάμι, αλλά και από δύο συλλόγους της Σαουδικής Αραβίας που του έφερνε στο τραπέζι ο μάνατζέρ του.

 Τις απέρριψε όλες, αφενός γιατί είχε πεισμώσει και γιατί δεν ήταν χαζός να πετάξει στα σκουπίδια τα 21εκ. ευρώ του μισθού του. Αφετέρου, γιατί ήθελε ν’ αποδείξει όχι μόνο ότι δεν ήταν ακόμη ξοφλημένος, αλλά γιατί ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, το 2011 είχε δει σωστά όταν είχε ζητήσει από τη διοίκηση να δαπανήσει το ποσό ρεκόρ, την εποχή εκείνη, για τερματοφύλακα των 20εκ. ευρώ για να τον «απαγάγει» από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

  Έκτοτε, ο Ντε Χέα κάθισε κάτω από τα δοκάρια των «Red Devils» για 12 συνεχόμενα χρόνια καταρρίπτοντας το ρεκόρ των 580 συμμετοχών, αλλά και των 181, επίσης συνεχόμενων αγώνων «clean sheet», δηλαδή χωρίς να δεχτεί γκολ ξεπερνώντας και τον θρυλικό Πίτερ Σμάιχελ.  

 Με τη United κατέκτησε σχεδόν τα πάντα: την τελευταία της Premier League, το ’13, το Europa League το ’17, ένα Fa Cup, δύο Carabao Cup, τρία Σούπερ- Καπ. Έπαιξε δίπλα από τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Ιμπραχίμοβιτς, Πογκμπά και Ρούνεϊ, τους Σκόουλς, Γκιγκς και Ρίο Φέρντιναντ. Προπονήθηκε από δύο «Totem» των πάγκων, όπως οι Σερ Άλεξ και Ζοσέ Μουρίνιο. Παρόλα αυτά, όταν ήρθε ο Τεν Χαγκ η κλεψύδρα του, στο Μάντσεστερ άρχισε ξαφνικά ν’ αδειάζει.

 Κατά την κρίση του Ολλανδού προπονητή έφτασε και περίσσεψε η κακή του εμφάνιση στην περυσινή ρεβάνς του ημιτελικού Europa League με τη Σεβίλλη, στο «Σαντσίθ Πιθχουάν» μετά το 2-2 του Μάντσεστερ. Όπου ο Ντε Χέα ουσιαστικά πρόσφερε στο πιάτο τρία εύκολα γκολ στους Ισπανού, μαζί και με την πρόκριση. Άσχετα εάν, την ίδια ακριβώς σεζόν ο ίδιος τερματοφύλακας κέρδιζε το «Golden Glove» της Premier League ως τον καλύτερο γκολκίπερ της χρονιάς, στο αγγλικό πρωτάθλημα. Περασμένα, ξεχασμένα. Η δεύτερή του ζωή ξεκινάει πλέον από τη Φλωρεντία. Μπορεί με «μόλις» 2.5εκ. ευρώ το χρόνο, αλλά κάποιες φορές, η αξιοπρέπεια αξίζει πολλά περισσότερα από το οποιοδήποτε συμβόλαιο.