Τα μεγάλα ερωτηματικά της νέας περιόδου περιστρέφονται γύρω από τη Γιουβέντους, τη Μίλαν και τη Νάπολι. Τρεις από τις μόνιμες φαβορί για την κατάκτηση του scudetto, με δυνατότητες, προσδοκίες και μεγάλη δυναμική, αρκεί τα νέα πρόσωπα που θα κάθονται στους πάγκους τους -με τη σειρά, οι Τιάγκο Μότα, Πάουλο Φονσέκα και Αντόνιο Κόντε-  να καταφέρουν να βρουν τη σωστή χημεία για την άμεση επιστροφή στην ελίτ της ιταλικής μπάλας.

 

 Είναι, ίσως η πρώτη φορά που το όνομα ενός προπονητή επισκιάζει ή ξεπερνάει, σε κύρος και ενδιαφέρον τις μεταγραφές ποδοσφαιριστών, όσο μεγάλα ονόματα και αν είναι οι Μοράτα και Φοφανά (Μίλαν), Ντα Σίλβα και Ντι Γκρεγκόριο (Γιουβέντους), Ντόβμπικ και Σουλέ (Ρόμα), Λουκάκου (Νάπολι;). Και αυτό γιατί, και οι τρεις «allenatori», ο καθένας για τους λόγους του, πέρα από το γεγονός ότι είναι τελειομανείς, έως αλλεργικοί σε ό,τιδήποτε άλλο πλην της… νίκης κλήθηκαν με αποκλειστικό στόχο να φέρουν άμεσα αποτελέσματα.

 Από τους τρεις, ο Κόντε είναι ο πλέον πεπειραμένος έχοντας ήδη πανηγυρίσει πέντε πρωταθλήματα στο Τορίνο και ένα στο Μιλάνο. Ακολουθούν ο Φονσέκα, που πριν τρία χρόνια έπαιξε με τη Ρόμα το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ιταλία. Αλλά και ο ανερχόμενος Τιάγκο Μότα που οδήγησε τη Μπολόνια στο Πρωταθλητριών/ Champions League ύστερα από 60 ολόκληρα χρόνια.

 

 Μόνο που, ο Μότα ήλπιζε, αλλά δεν μπόρεσε να φτιάξει τη Γιουβέντους των ονείρων του. Ήταν βέβαιος πως θα έπαιρνε μαζί του, στο Τορίνο τους Καλαφιόρι, Ζίρκζε, Μπεουκέμα, Ν’Ντόι και Φέργκιουσον, αλλά επειδή διέρρευσε ότι είχε ήδη υπογράψει στη Γιουβέντους από τον περασμένο Φεβρουάριο, η Μπολόνια «θύμωσε» βάζοντας το εξής βέτο στους παίκτες του: πηγαίνετε όπου θέλετε, αλλά ξεχάστε το Τορίνο. Καλαφιόρι (Άρσεναλ) και Ζίρκζε (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), συνέχισαν στην Αγγλία, ο Ν’Ντόγι δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα δεχτεί την Ίντερ, ενώ οι άλλοι δύο δήλωσαν ευτυχισμένοι εκεί που βρίσκονται. Αναγκαστικά, λοιπόν οι «Bianconeri» κοίταξαν αλλού: προς τη Φιορεντίνα, για τον Νίκο Γκονζάλες, τη Μίλαν για τον Καλουλού. Το πιθανότερο είναι να τους πείσουν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα είναι η ομάδα που, ο φιλόδοξος Μότα ονειρευόταν να σχεδιάσει.