Όλοι γνωρίζουν τον Τότο Σκιλατσί και ο ξάδερφός του Μαουρίτσιο δεν είχε μια τόσο όμορφη ιστορία ζωής. Τραυματισμοί και ναρκωτικά του κατέστρεψαν τη ζωή!

Ο Τότο ήταν ο ήρωας της Ιταλίας, ένας παίκτης που κατάφερε να πετύχει έξι γκολ στο Μουντιάλ του 1990 και να οδηγήσει τους Ιταλούς στα ημιτελικά. Ήταν ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης και αυτό προανήγγειλε μια σπουδαία καριέρα στη Γιουβέντους και την Ίντερ, όπου κέρδισε δύο Κύπελλα ΟΥΕΦΑ, και λίγοι γνωρίζουν ότι έχει επίσης έναν λιγότερο γνωστό συγγενή που ήταν ποδοσφαιριστής.

Ο Μαουρίτσιο Σκιλάτσι έφτασε μέχρι τη Serie A, παίζοντας για  Παλέρμο, Ρίμινι, Λάτσιο, Μεσίνα και Γιούβε Στάμπια ως επιθετικός, καθώς και για τη Λικάτα στις χαμηλότερες βαθμίδες. Τα πήγε όμως πολύ χειρότερα από τον διάσημο ξάδερφό του και μετά την καριέρα του κατέληξε στον δρόμο που βρίσκεται τώρα!

Αν και ήταν μεγάλο ταλέντο, έκανε το ντεμπούτο του με την Παλέρμο σε ηλικία 17 ετών, αλλά η ζωή δεν πήγε όπως περίμενε.

Τώρα είναι 62 ετών και μετά βίας επιζεί, και επέστρεψε στη Σικελία και στο Παλέρμο τώρα ζητιανεύει στο δρόμο. Λίγοι τον αναγνωρίζουν, αλλά κάποιοι θαυμαστές κατάφεραν να δημιουργήσουν μια δράση για να συλλέξουν βοήθεια για αυτόν.