Στο «Μαράσι» της Γιένοβα, και αφού προηγήθηκε 0-2, κατάφερε να ισοφαριστεί σε 2-2 επιστρέφοντας σπίτι με την 6η της ισοπαλία στις μέχρι στιγμής 8 αγωνιστικές του ιταλικού πρωταθλήματος όπου μετράει επίσης, μία ήττα από τη Νάπολι (3-0), μία νίκη στη Μόντσα (1-2) και ένα ακόμη 2-2 με την Κόμο.

Σε σχέση με την ομάδα έκπληξη της περυσινής διοργάνωσης, που με προπονητή τον Τιάγκο Μότα και αναντικατάστατους τους Καλαφιόρι (Άρσεναλ) και Ζίρκζε (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) κατάφερε να τερματίσει στην 5άδα που οδηγεί στο Champions League, οι Rossoblu’ μοιάζουν έτη φωτός μακριά, ανήμποροι, και με παιδαριώδη λάθη στην άμυνα να διαχειριστούν το προβάδισμα ακόμη και δύο τερμάτων.

Με την Τζένοα, πέταξε στα σκουπίδια δύο ακόμη βαθμούς, εντός έδρας με τις Ουντινέζε (1-1), Έμπολι (1-1), Αταλάντα (1-1, έχοντας ισοφαριστεί στο 92’) και Πάρμα (0-0) είχε αφήσει άλλους οκτώ, δέκα στο σύνολο που θα την είχαν εκτοξεύσει στην κορυφή. Παίζει και ο αντίπαλος, σύμφωνοι, αλλά στην περίπτωση της Τζένοα, ήδη στα σχοινιά και μετά στο καναβάτσο, τα λάθη της άμυνας αφύπνισαν και ώθησαν τους γηπεδούχους να πάρουν το κατάλληλο κουράγιο τολμώντας το σχεδόν ακατόρθωτο.

Την Τρίτη, η Μπολόνια θα βρίσκεται στο Μπέρμινγκαμ για την 3η αγωνιστική του Champions League με την Άστον Βίλλα και το Σάββατο θα περιμένει στο «Νταλ’ Άρα» τη Μίλαν, σε μία δηλαδή έδρα όπου έχει να πανηγυρίσει νίκη από την 1η του περασμένου Απριλίου, 3-0 τότε τη Σαλερνιτάνα. Για τον Βιντσέντσο Ιταλιάνο, προπονητή πέρυσι της Φιορεντίνα που είχε ηττηθεί από τον Ολυμπιακό στον τελικό του Conference League, φημολογείται πως θα είναι τα δύο κρίσιμα παιχνίδια που θα καθορίσουν και το μέλλον του στον πάγκο.