Η οικονομική κατάσταση της Παναχαϊκής ήταν πολύ άσχημη εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και τελικά ο υποβιβασμός στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική λόγω οφειλών σε παλιούς της παίκτες είναι αναπόφευκτος.
Διαβάστε επίσης...
Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ επιδίκασε συνολικό ποσό 120.000 ευρώ στους Κολοβούρη, Μπαξεβάνο, Κοζορώνη, Κωστούλα, Παπατόλιο, όπως έγινε γνωστό τη Μ. Δευτέρα (14/4), με την αχαϊκή ΠΑΕ να γνωστοποιεί ότι λεφτά δεν υπάρχουν και εντός των επόμενων δέκα εργάσιμων ημερών θα αποβληθεί από το πρωτάθλημα της Super League 2.

Στη σχετική ανακοίνωση επιρρίπτονται ευθύνες στους προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές για σκόπιμες ενέργειες, που φέρνουν τον υποβιβασμό της Παναχαϊκής.
Αναλυτικά: «Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ενημερώνει ότι βγήκαν οι αποφάσεις από το διαιτητικό δικαστήριο για τις προσφυγές των ποδοσφαιριστών Κολοβούρη, Μπαξεβάνου, Κοζορώνη, Κωστούλα, Παπατόλιου. Αυτή η εξέλιξη είναι καταδικαστική για την ομάδα μας, καθώς όπως έχουμε γνωστοποιήσει τόσο στο νομικό εκπρόσωπο των ποδοσφαιριστών όσο και στον κόσμο μας, δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα αποπληρωμένης των προσφυγών καθώς το ποσό που απαιτείται φτάνει τις 120.000 ευρώ.
Η χρηματοδότηση της ΠΑΕ από τους μετόχους έχει σταματήσει ήδη εδώ και καιρό κάτι επίσης γνωστό. Η Παναχαϊκή εντός 10 εργάσιμων ημερών θα αποβληθεί από το πρωτάθλημα, καθώς οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές πίεσαν προς αυτή την κατεύθυνση και τους λόγους τους γνωρίζουν καλύτερα οι ίδιοι. Εμείς από την πλευρά μας είχαμε αναγνωρίσει τις οφειλές και είχαμε ξεκαθαρίσει ότι ο μόνος τρόπος για να πληρωθούν, ήταν να σωθεί η ομάδα είτε βαθμολογικά όπου πλέον είχε βάσιμες ελπίδες μετά τελευταία αποτελέσματα, είτε δικαστικά που επίσης είχε αρκετές πιθανότητες. Όλα αυτά με δεδομένο ότι η ΠΑΕ θα άλλαζε χέρια στο σενάριο που παρέμενε στην κατηγορία. Δυστυχώς όμως οι πέντε πρώην ποδοσφαιριστές μας είχαν διαφορετική άποψη και καταδικάζουν την Παναχαϊκή σε εξωαγωνιστικό υποβιβασμό.
Υ.Γ. Η μία αλήθεια είναι ότι οφείλουμε, μία άλλη αλήθεια είναι το τι κρύβεται πίσω από αυτή την ιστορία για να αποβληθεί η Παναχαϊκή. Ενημερώνουμε άπαντες ότι όλοι έχουν σκελετούς κρυμμένους στις ντουλάπες τους…».
