Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Δεν μπορεί με αυτόν τον Βιτάλ - Έκπληξη ο Χουάνκαρ - "Εξαφάνισε" τον κορυφαίο του ΠΑΟ ο Λουτσέσκου
Ποδόσφαιρο
| 2021-11-07 22:25:00

Δεν μπορεί με αυτόν τον Βιτάλ - Έκπληξη ο Χουάνκαρ - "Εξαφάνισε" τον κορυφαίο του ΠΑΟ ο Λουτσέσκου

Του Μιχάλη Σοφιανού
Δεν μπορεί με αυτόν τον Βιτάλ - Έκπληξη ο Χουάνκαρ - "Εξαφάνισε" τον κορυφαίο του ΠΑΟ ο Λουτσέσκου

Οι αδυναμίες που κόστισαν τη νίκη στους Πράσινους. Η κούραση Βιτάλ και Αλεξανδρόπουλου που στοιχίζουν. Οι εμφανίσεις Χουάνκαρ και Κώτσιρα αφήνουν υποσχέσεις. Η διακοπή μπορεί να κάνει καλό αν...

Παναθηναϊκός: Πικρή γεύση άφησε για το Τριφύλλι το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, στη Λεωφόρο, κάτι που κάνει την ομάδα του Γιοβάνοβιτς να φεύγει για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος χωρίς νίκη, με την τελευταία πλέον να είναι στις 16 Οκτωβρίου με αντίπαλο τον Ιωνικό. Οι Πράσινοι θύμισαν κατά πολύ την εικόνα του αγώνα με τον ΟΦΗ, μια εβδομάδα πριν, κάτι που δείχνει πως η εμφάνιση με τους Κρητικούς δεν ήταν… πυροτέχνημα.

Για ακόμα μια φορά τα εξτρέμ δεν μπόρεσαν στο πρώτο μέρος να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, κάτι που έκανε την επιθετική γραμμή του Τριφυλλιού να μην μπορεί να απειλήσει την αργή άμυνα του Δικεφάλου του Βορρά. Ο Ιωαννίδης έδωσε πολλές μάχες αλλά δεν τροφοδοτήθηκε ούτε μια φορά, ενώ ο Καρλίτος δεν βρήκε χώρους για να κινηθεί. Όσο για τους πλάγιους αν ο Παλάσιος έχει πολλές δικαιολογίες, μιας και βοηθούσε αμυντικά τον Κώτσιρα, ενώ πολλές φορές έβγαινε και σαν κρυφός κυνηγός, ο Βιτάλ δείχνει για ακόμα ένα παιχνίδι εκτός ρυθμού και δεν μπορεί να φανεί χρήσιμος ούτε επιθετικά, αλλά και ούτε πίσω. Για τον Βραζιλιάνο βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως παίζει σερί από τον Φεβρουάριο, έχοντας πολλές ατυχίες την περασμένη σεζόν, όμως στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται πως η διακοπή θα του κάνει καλό, αφού θα ηρεμήσει σωματικά και ψυχικά.

Το ίδιο κουρασμένος δείχνει πως είναι και ο Αλεξανδρόπουλος, που στα τελευταία δύο παιχνίδια δεν έχει την εκρηκτικότητα και την δύναμη των πρώτων αγωνιστικών και για αυτό τον λόγο ο Σέρβος τεχνικός τον έκανε αλλαγή με τον Μαουρίσιο που δείχνει ότι βρίσκει σιγά σιγά τα πατήματά του. Ο Βραζιλιάνος έδωσε σιγουριά στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού από την ώρα που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και εκτός από το εκπληκτικό γκολ που πετυχαίνει, είχε τεράστια ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα με την κεφαλιά που περνάει άουτ. Παράλληλα σημαντικό ρόλο έπαιξε και η πολύ μέτρια εμφάνιση του Πέρεθ, που λόγω της πίεσης ψηλά των παικτών του Λουτσέσκου δεν μπορούσε να φτιάξει το παιχνίδι της ομάδας από πίσω, κάτι που κάνει σε όλες τις αναμετρήσεις, με αποτέλεσμα να χαθεί.

Στα πολύ θετικά του αγώνα με τον ΠΑΟΚ είναι και η παρουσία των δύο πλάγιων μπακ, Κώτσιρα και Χουάνκαρ, με τον Ισπανό ειδικά να κάνει… όργια από την αριστερή πλευρά, ταλαιπωρώντας επιθετικά τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων με την ταχύτητά του και τις σωστές επιλογές του, ενώ παράλληλα παρά το γεγονός πως δεν είχε βοήθειες από τα εξτρέμ ήταν πολύ καλός και αμυντικά. Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η εμφάνιση του Μπρινιόλι, που μπορεί να δέχθηκε τρία γκολ, όμως κράτησε στο παιχνίδι τους Πράσινους τουλάχιστον σε τρεις περιπτώσεις, δίνοντας σιγουριά και στην άμυνα, αλλά και σε όλους τους συμπαίκτες του.

Πλέον η διακοπή φέρνει το Τριφύλλι σε μια πολύ περίεργη θέση, καθώς δεν κατάφερε δύο φορές, με ΟΦΗ και ΠΑΟΚ, να εκμεταλλευτεί την Λεωφόρο και να κρατήσει τη διαφορά με τις ομάδες που τον κυνηγάνε, αλλά παράλληλα να φτάσει πιο κοντά στον Δικέφαλο του Βορρά, την ΑΕΚ. Την ίδια στιγμή βέβαια ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα έχει την δυνατότητα, για πρώτη φορά φέτος, να δουλέψει με όλους τους παίκτες του και πρέπει να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στο επιθετικό κομμάτι που δείχνει πως έχει προβλήματα, ιδιαίτερα στο 11 εναντίον 11.

Τέλος η διακοπή θα δώσει ανάσες σε ποδοσφαιριστές που έχουν… σκάσει, με αποτέλεσμα να έρθουν πιο φρέσκοι στην αναμέτρηση με την Λαμία που ακολουθεί, όμως το βασικό είναι να παραμείνει η ηρεμία και η ψυχραιμία εντός του συνόλου, μιας και ακόμα η χρονιά έχει πολύ δρόμο και τίποτα δεν χάνεται, αλλά ούτε κερδίζεται από το Νοέμβριο.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Παναθηναϊκή οργή: "Συνοικιακή ομάδα - Εμμονές Γιοβάνοβιτς, παίκτης για β’ ομάδα - Πέναλτι παραγκας"

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags