Ιβάν Σαββίδης - ΠΑΟΚ: Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο δημοσιογράφος από την Κύπρο, Χάρης Χατζηκυριάκου και σκιαγράφησε το προφίλ του Φινλανδού, Όνι Βαλακάρι, ο οποίος αγωνίζεται στην Πάφος και εξετάζεται από τον ΠΑΟΚ.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι ο ιδιοκτήτης του κυπριακού συλλόγου έχει άριστες σχέσεις με τον Ιβάν Σαββίδη κι αυτό μπορεί να είναι το κλειδί για να γίνει το deal.

«Είναι μία ενδιαφέρουσα περίπτωση ο Βαλακάρι. Η Πάφος δαπάνησε ένα καλό ποσό για να τον φέρει από την πατρίδα του στην Κύπρο. Είναι ένα σούπερ ταλέντο. Είναι τρία χρόνια διεθνής. Με συστάσεις του Αραγιούρι ήρθε στην Κύπρο. Στο ματς με την Ανόρθωση έγινε το σκάουτινγκ από τον ΠΑΟΚ. Έχει πέντε γκολ φέτος. Είναι ένα σύνθετο χαφ, πιο πολύ θα τον χαρακτήριζα 8άρι.

Το δυνατό του σημείο είναι τα τελειώματά του. Είναι τρία χρόνια στην Πάφο. Έχει ακόμη δουλειά να κάνει και να βελτιώσει πράγματα στο παιχνίδι του. Είναι ένα ακατέργαστο ταλέντο. Έχει αριστερό φαρμάκι. Θα πρέπει να δουλέψει σε τακτικές, στην κάθετη μεταβίβαση και να γίνει πιο σκληρός. Είναι ψηλός ποδοσφαιριστής. Μπορεί να σκοράρει με το κεφάλι και προωθείται στις στημένες φάσεις. Παρά το γεγονός ότι η δουλειά του δεν είναι να σκοράρει, το κάνει περίφημα. Και πέρυσι είχε προσελκύσει ενδιαφέρον κι άλλων ομάδων κυρίως από την Κύπρο όπως η Ομόνοια και ο ΑΠΟΕΛ. 

Ο ιδιοκτήτης της Πάφου έχει στενές σχέσεις με τον Ιβάν Σαββίδη. Αυτό είναι ένα κλειδί στην υπόθεση και μια καλή αφορμή για να γίνει το deal. Έχει συμβόλαιο και του χρόνου με την Πάφος και νομίζω ο ιδιοκτήτης της κυπριακής ομάδας ζητάει 1 εκατ. ευρώ για να παραχωρήσει τον Βαλακάρι. Πολιτική της διοίκησης που έχει αναλάβει από το 2017 την Πάφος είναι ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές πωλούνται στην κατάλληλη τιμή. Η Πάφος είναι μια μικρομεσαία ομάδα, αλλά παρόλο αυτά οι παίκτες της έχουν υψηλές ρήτρες και έχουν έρθει κατά καιρούς παίκτες μεγάλης αξίας στον σύλλογο. Στην ομάδα έχουμε και τον Ζάιρο που έχει αγωνιστεί παλιότερα στον ΠΑΟΚ. Τρομερός τεχνίτης, αλλά του λείπει το γκολ. Ο Βαλακάρι μπορεί να μάθει πράγματα για τον ΠΑΟΚ από τον Ζάιρο. Οι άνθρωποι της Πάφου ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει κάτι επίσημο από τον ΠΑΟΚ, παρά μόνο ενδιαφέρον».